Helyszíni riport

2023.10.12. 20:00

Egy tetoválás miatt érkezhetett Nagyhegyesre a lengyel férfi, akit elásott a szoboszlói pár

A szomszédokat lesújtotta a nemrégiben történt bűncselekmény.

Hajnal László

A férfit ebben az udvarban ásták el

Forrás: Czinege Melinda

Békés nyugalomban húzódnak a házsorok Nagyhegyes térségében, a Keleti-főcsatorna partján. A 33-as főút zaja el sem hallatszik a hajlékokig, csupán a kacsák és a darvak serege zavarja fel a csendet. A látvány épp olyan, mint a csatorna mentén bárhol: keskeny földút, szerény nyaralók saját mólóval, horgászoknak kifejezetten ideális választás. Az egyik ilyen házban történt az a szörnyű gyilkosság, amire a rendőrség a napokban derített fényt.

Mint arról a Hajdú Online is beszámolt, október elején jelentették a hatóság felé egy lengyel férfi eltűnését rokonai. Mint kiderült, hajdúszoboszlói ismerőseihez érkezett látogatóba szeptember végén. Egyik este a pár főcsatorna melletti házánál szalonnát sütöttek, ám a két férfi összeszólalkozott, a vita odáig fajult, hogy a lengyel vendégük életét vesztette. A pár el akarta tüntetni a holttestet, ezért a férfi pár nappal később egy gödröt ásott, amibe eltemette az áldozatot, még betont is öntött a gödörre, hogy leplezze a nyomot.

Csendes szomszédok voltak

Stábunk csütörtökön a helyszínre látogatott, hogy többet megtudjunk az eset körülményeiről. A ház kerítésén hatósági matricák jelzik: a rendőrségi helyszínre illetéktelenek számára tilos a belépés. A kerítésen keresztül azonban látni lehet az összetört betontömeget, az udvaron pedig két autó is parkol. A környékbeli házak jobbára üresen állnak, berácsozott ajtókkal, lelakatolva. A száraz földből kiálló, hervadozó rózsák, gazos kertek arról árulkodnak, hogy kevesen laknak a környéken, feltehetőleg a legtöbben nyaralónak használják az itt lévő ingatlanjukat.

Néhányan azonban életvitelszerűen itt élnek. Így vélekedik a gyilkossággal gyanúsított pár egyik közeli szomszédja, aki maga is a part menti házában él. A Haonon keresztül értesült az esetről. 

Nem ismerte a nőt és a férfit, de sűrűn látta őket. Állítása szerint rendes embereknek tűntek, mindig köszöntek, ha elhaladtak a háza előtt, ám meglehetősen csendesek voltak. Úgy tudja, nemrégiben hosszabb távra beköltöztek a Keletin lévő házukba. Az idős férfi elmondta, tudott róla, hogy valamilyen bulit tartottak azon a bizonyos szeptember 30-ai napon, ám nem voltak hangosak.  

Marihuanát is szívhattak

Jó néhány házzal távolabb találtunk egy másik helybeli lakost, ő már jobban ismerte a párt:

Nagyon meglepett, ami történt. Ismertem őket, nagyon rendesek voltak, lehetett velük beszélgetni. A srác tetováló volt, az egyik környékbelinek is épp ő varrta a karját. Volt egy nagymotorja és egy márkás kocsija is

 – mondta. A férfi tanácstalanul áll az eset előtt, ám úgy véli, csak az tudja, mi történt, aki ott volt. Elképzelhetőnek tartja, hogy talán az asszony miatt kezdtek dulakodni, hiszen elmondása szerint meglehetősen csinos nőről van szó.

Mindenesetre szerinte akár szándékosan tette, akár véletlenül úgy esett el a lengyel ismerősük, hogy beverte a fejét, az lett volna a legtisztább, ha egyből jelentik. A hirtelen felindulás miatt is börtönt kapott volna, de azzal, hogy elásták a férfit, sokkal nagyobb bajt hoztak a nyakukra, hiszen így jóval több évet kapnak. 

Arra is volt tippje, hogy miért akarták titkolni az esetet:

– Ahogy hallottam, nemcsak alkoholt fogyasztottak, füvet is szívhattak aznap este. Azt mondják, már régóta éltek vele. Ráadásul, ha más valamit is beszedtek, az itallal keverve ki tudja, mit hozott ki belőlük – csóválta a fejét.

Elmondta azt is, a szalonnasütés kezdetén két környékbeli is jelen volt, ám ők később távoztak. Addig, amíg együtt voltak, állítólag nem volt semmi jele nézeteltérésnek. Talán szerencséjükre, így nem váltak részeseivé a bűnesetnek.

A lengyeleket is megrázta

A lengyel sajtó is beszámolt az esetről. A zrzutka.pl-en megjelent cikkben azt írják, a lengyel közösséget több mint egy hete foglalkoztatja Tomek eltűnése. A lengyel és a magyar férfi az Egyesült Királyságban ismerkedett meg. Mindketten kedvelték a tetoválásokat, ezért Tomek felkereste ismerősét, hogy meglátogatná a szülőföldjén, hogy egy újabb tetoválást készítsen neki.

A rendőrség közlése szerint a 41 éves férfi és 31 éves barátnője a kihallgatás során megtörtek, és beismerő vallomást tettek. Jelenleg őrizetben vannak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában