Borzasztó

2023.10.11. 11:11

Emberölés: a szoboszlói pár elásta, majd betont öntött lengyel vendégük holttestére – helyszíni fotókkal, videóval

Haon.hu

Kedd éjszaka a helyszínen

Forrás: Tóth Imre

Egy hajdúszoboszlói pár elásta, majd betont öntött lengyel vendégük holttestére. A hajdú-bihari nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, emberölés bűntett miatt kell felelniük – közölte szerda délelőtt a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Mint írják, a hozzátartozók jelezték Lengyelországból rokonuk eltűnését a magyar rendőrségnek 2023. október elején. Utolsó információjuk az volt, hogy a 43 éves férfi hajdúszoboszlói ismerőseihez ment látogatóba Magyarországra. A helyi rendőrök azonnal az eltűnt keresésébe kezdtek és első ízben azt derítették ki, hogy kihez érkezett a külföldi. Hamar kirajzolódott, hogy egy pár látta vendégül.

A 31 éves nőt és barátját, egy 41 éves férfit kihallgatták nyomozók a rendőrkapitányságon. Az elszámoltatás után mindketten megtörtek, és beismerték, hogy van közük a lengyel állampolgár eltűnéséhez.

A magyar férfi egy korábbi külföldi munkája során barátkozott össze a későbbi sértettel évekkel ezelőtt. Azóta ugyan nem tartották a kapcsolatot, azonban idén nyáron megbeszélték, hogy a lengyel férfi eljön Magyarországra meglátogatni őket. A pár elment érte a repülőtérre, majd különböző programokat szerveztek.

Betont is öntöttek a holttestre

Szalonnasütést tartottak a pár házánál 2023. szeptember 30-án este, beszélgettek, alkoholt is fogyasztottak. A két férfi azonban szóváltásba keveredett, verekedni, dulakodni kezdtek, ami a lengyel állampolgár halálához vezetett. Ezt követően a pár arra az elhatározásra jutott, hogy eltüntetik a holttestet. 

A férfi közel 10 órával a verekedést követően ásott a kertben egy majd 2 méteres gödröt, beletették a testet, mindeközben egy hordóban elégették ismerősük személyes tárgyait és a hátizsákját. Napokkal később a férfi kb. 12 cm betont öntött a betemetett holttestre.

Tényfeltáró, részletes beismerő vallomást tettek. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyesei emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a párt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Információnk szerint a testet egy, a Keleti-főcsatorna mellett található ház udvarán ásták el, Nagyhegyesnél. 

Egy kétméteres gödröt ástak a holttestnek 
Forrás: police.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában