Közlekedésfejlesztés

2023.12.18. 17:47

A debreceni keleti elkerülőről egyeztettek Bocskaikertben

Jelenleg az országban ez az egyik legnagyobb infrastrukturális projekt – hangzott el.

Kosztin Éva

A tervekről egyeztetett Pántya József (balról), Tasó László és Szőllős Sándor

Forrás: Kiss Annamarie

Novemberben írták alá a szerződést a debreceni keleti elkerülő építéséről, ami a 47-es és 354-es főutakat fogja összekötni. Újra találkoztak a döntéshozók a fejlesztésben érintett Bocskaikertben december 18-án.

Az elmúlt hetek eredményeit Pántya József, az útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára összegezte a találkozón. 

Elmondta, hogy már több nyomvonal változatot is bemutatott a tervező a több mint 20 kilométeres útszakaszra. A tervezésben érintett lokációkra nettó 490 millió forint ráfordításból hoztak létre egy konfliktus-térképet, ami az építés során mindenképpen elkerülendő védelmi területeket jelöli.

 Pántya József hozzátette, tisztában van vele, hogy a nyomvonal véglegesítésénél nehéz lesz azt a megoldást megtalálni, ami mindenki számára megfelelő, de törekedni fognak rá.

Csomópont

A helyettes államtitkár azt is hangsúlyozta, hogy ezúttal miért Bocskaikertet választották megbeszélésük helyéül. – Bocskaikert közlekedési csomópontnak számít. Egyrészt a készülő elkerülő végcsomópontja a 354-es főutat érinti, másrészt folyamatban van a Debrecen-Nyíregyháza szakasz 2x2 sávosítása. Ezt a két fejlesztést kell összehangolni – nyomatékosította.

Tasó László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy jelenleg az országban ez az egyik legnagyobb infrastrukturális projekt. 

Nagyon hiányzott már ez az elkerülő. Biztonságosabb lesz a közlekedés, javul a levegő minősége, jelentősen emelkedik a lakosság komfortérzete

 – sorolta a fejlesztés előnyeit.
Bocskaikert polgármestere, Szőllős Sándor arról számolt be, hogy az eddig elkészült fejlesztéseket örömmel használják a lakosok, főként a 354-es főút sokat segített a bocskaikertieknek, mivel szignifikánsan csökkent az áthaladó forgalom. – Biztos vagyok benne, hogy a jelenleg zajló munkálatok még tovább erősítik majd a térség minőségi közlekedését – zárta gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában