Tisztelgés

2023.09.22. 10:16

Játszóteret neveznek el Vámospércs korábbi alpolgármesteréről

Sándor Sándor köztiszteletben állt a hajdúvárosban.

Haon.hu

Vámospércs 2021 októberében elhunyt alpolgármesterének, Sándor Sándornak a nevét veszi fel a város egyik játszótere szeptember 23-án, az Égigérő Paszuly Fesztivál délelőttjén. Sándor Sándor 2019 és 2021 között tevékenykedett a hajdúváros alpolgármesterként, nevéhez fűződik az otthona előtt létrehozott Szőlős utcai játszótér rendbe tételének és karbantartásának megszervezése, írta közleményében Vámospércs Város Önkormányzata.

vamospercs-jatszoter-nevado
Sándor Sándor
Forrás: Vámospércs Városi Önkormányzat

Szívügyének tekintette, hogy a tér igazi, gyermekkacajtól hangos zsibongó legyen. Sándor Sándor emléke előtt tisztelegve Vámospércs képviselő-testülete 2022-ben döntött, egyeztetve a Sándor-családdal, a névadásról.

A megoldásokat kereste, minden helyzetben. Bölcsességét, humanizmusát és pajkos humorát szétszórta közöttünk, hogy minket gazdagítson. Valami áradt belőle, ami az ember belsejéből fakad. Megmagyarázhatatlan nyugalom vette körül, a közelében biztonságban érezhette magát az ember. Igazságosság és minden ember felé megnyilvánuló segítőkészség jellemezte

– fogalmazott Ménes Andrea polgármester. A 10 órakor kezdődő ünnepségen beszédet mond Vámospércs első embere, Ménes Andrea, a család részéről Sándor Vivien, a Farkasvölgye Vadásztársaság nevében, ahol Sándor Sándor fővadászként tevékenykedett – v. Hunyadi Péter elnök. A beszédeket követően a Buborék Együttes ad koncertet kicsiknek és nagyoknak. A koncertet Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat támogatja, összegzett az intézmény közleménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában