Fejlesztés

2023.09.14. 18:51

Lámpákkal és fluoreszkáló táblákkal is védik a gyalogosokat a Külső-Vámospércsi úton

Két hét múlva már biztonságosabban kelhetünk át a Kondoroskert utcai csomópontnál.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Átépítik a Külső Vámospércsi út és a Kondoroskert utca csatlakozásánál lévő autóbuszöböl-párt Debrecenben, a NIF Zrt. (jelenlegi nevén: Építési és Közlekedési Minisztérium) beruházásában. Azért, hogy biztonságosabb legyen a gyalogosátkelés a 48-as főúton, a debreceni önkormányzat a főutat kezelő Magyar Közúttal egyeztetve közlekedésbiztonsági intézkedéseket tesz, közölte csütörtökön a polgármesteri hivatal.

Mint írták, a főút felett a Kondoroskert utca csatlakozása előtt mindkét irányból sárga villogó lámpákat helyeznek el, továbbá fluoreszkáló keretes „Előzni tilos”, „60 km/h-s sebességkorlátozás”, valamint „Gyalogosveszély” jelzőtáblákat tesznek ki. A főúton emellett felújítják a lassító, harántcsíkozású burkolati jeleket is.

A munka a lámpatartóoszlop beton alaptestének kialakításával kezdődött meg szerdán. Az oszlop felállítását, a sárga villogók telepítését az áramvételi hely kialakítása után, időjárástól függően várhatóan 2 héten belül végzik el.

A közlekedésbiztonságot javító fejlesztések – mintegy bruttó 6,7 millió forint értékben – teljes mértékben önkormányzati forrásból valósulnak meg, tették hozzá a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában