Pisztácia is van

2023.07.13. 14:22

Ezüstérmes lett a Fekete Bárány

Debreceni fagylalt lett a második helyezett az országos versenyen

Hajnal László

Forrás: Kiss Annamarie

Idén is megrendezte a Magyar Cukrász Ipartestület az Év Fagylaltja versenyt július 7-én Komáromban. A 81 beérkezett pályamű között debreceni versenyző is szerepelt: a Black Sheep Kávéház és Konyha fagyija ezüst érmet érdemelt ki csokoládé kategóriában. Tóth Gábor kávépörkölő, a kávézó tulajdonosa beavatta a Haon a titkos receptbe, mellyel sikerült megbabonázni a zsűrit:

Egy tejmentes sorbet fagyival neveztünk, melyet Fekete Bárány névre kereszteltük. Területszelektált equadori csokoládé van benne, valamint a Fekete Bárány espresso 2.0 saját pörkölésű kávénk, melyet egy alternatív kávé készítési módszerrel alkottunk meg. Sós, ropogós pörkölt mandula, törökmogyoró és fekete füstölt só felhasználásával készült, valamint mangó és maracuja lekvár található benne

 – mondta Tóth Gábor.

A hétvégi premier előtt stábunk is megkóstolhatta a Fekete Bárányt, a fagylaltban édes, sós, keserű és savanyú jegyeket is felfedeztünk, egyedül csípőset nem fedeztünk fel benne. Tóth Erika cukrásztól megtudtuk, szándékosan nem szerettek volna naturális ízvilágú fagylaltot készíteni, sokkal inkább valami különlegeset szerettek volna megalkotni.

– Az alap ötlet a kávé és az étcsoki volt, és az, hogy vízbázisú fagylalt legyen. Sokan a pisztáciát például ott rontják el, hogy tej alapúként készítik, és ezzel teljesen elnyomják az ízét, holott inkább víz alappal, sósra kellene csinálni – avatott be a cukrász.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában