Beruházás

2023.01.27. 20:46

CATL: véget akar vetni a képmutatásnak a Debreceni Fidesz-KDNP frakció

2022-ben az Európai Parlament elfogadta a „Fit for 55” elnevezésű klímavédelmi csomagot, mely szerint 2035-től az EU-ban csak elektromos hajtással rendelkező új személy és könnyű haszongépjárművet lehet vásárolni.

Forrás: CATL

Napjainkban a hibrid és elektromos gépjárművek, az összes vezeték nélküli háztartási eszközeink, laptopjaink, telefonjaink, melyeket minden nap használunk, az életünk részévé váltak akkumulátorral működnek. A XXI. század zöld átállása elképzelhetetlen a modern, HIGH-TECH akkumulátor technológia nélkül - írja közleményében a Debreceni Fidesz-KDNP frakciója.

Egyszer, s mindenkorra vessünk véget a képmutatásnak!

Mint írják, felszólítják a baloldalt és a debreceni közgyűlésben ülő ellenzéket, hogy fejezzék be a lakosság szándékos megtévesztését és nyilatkozzanak arról, hogy támogatják-e az EU által elfogadott akkumulátor technológiát is magába foglaló zöld átállást vagy sem. Igen vagy nem? Nem kérnek a mellébeszélésből.

A napokban a németországi Arnstadtban ugyanolyan technológiájú akkumulátorgyár kezdte meg a termelést, mint amilyet Debrecenbe tervez a beruházó. A helyi baloldali, zöld-szocialista vezetés szerint tipikus zöldberuházás jött létre, ami az elmúlt évtizedek legfontosabb ipari projektje a térségben - olvasható a közleményben. 

Az üzemeléshez elengedhetetlen engedélyeket a zöldpárti energiaügyi miniszter és a baloldali gazdasági miniszter írta alá és adta át, akik hangsúlyozták, hogy az akkumulátorgyártás és az elektromobilitás már most sikeres, a CATL üzeme pedig az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb ipari beruházása Türingiában, ahol határozottan zöldberuházásként tekintenek a gyárra. A Zöldek politikusa kiemelte, hogy a CATL gyára fontos hozzájárulás a környezetileg fenntartható mobilitáshoz, és a beruházásához rekordidő alatt bonyolították le az engedélyezési eljárásokat.

Hozzátették, nem gondolhatjuk azt, hogy Németországban nem óvják a vízkincseiket, nem óvják a levegőminőséget, és nem utolsó sorban nem óvják meg az emberek egészségét, hiszen nem úgy ismerjik a német mentalitást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában