Sziréna

2024.01.01. 20:04

Sokkoló fotók! 2023 legdurvább baleseteinek helyszíneiről jelentkeztünk – fotókkal, videókkal

Fotóriportereink az év minden napján úton vannak, sajnos túl gyakran durva baleset helyszínéről tudósítanak.

Haon.hu

Túl sok baleset történt a hajdú-bihari utakon 2023-ban

Forrás: Napló-archív

Tragédiával indult a 2023-as év Debrecenben, január 7-én hajnalban a Vágóhíd utcai felüljárónál történt halálos baleset, melyben az egyik autó szinte a felismerhetetlenségig összetört: 

Ugyancsak januárban volt a később mémmé híresült eset is: a Rakovszky utcán beszakadt az úttest egy autó alatt. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az érintett útszakaszon hetekig dolgoztak a szakemberek, mire újra járhatóvá vált. 

Még az év első hónapjában Püspökladány és Karcag között történt nagy baleset, amiben két kamion, egy kistehergépkocsi és egy személyautó volt érintett:

A baleset ténye is szörnyű, de a mögötte lévő sztori már-már abszurd a Kabánál árokba hajtott busz esetén. A rendőrök négy vármegyén keresztül üldözték a volánnál ülő 22 éves férfit. A rendőrség fedélzeti kamerán rögzítette, majd közzétette az üldözés utolsó perceit:

Május 7-én Téglásnál egy magánvasút 3800 tonnás vasérccel rakott tehervonatának 35 kocsija közül 9 kisiklott. A baleset által okozott károk helyreállításának költsége mintegy 1,5 milliárd forint volt.

Valami van ezen az úton

Kabánál több tragédia is történt tavaly, az egyik augusztus végén, ekkor egy kisteherautós és egy kamion ütközött a 4-esen:

Októberben egy kamion és egy személyautó ütközött ugyancsak a 4-esen, Kaba térségében. Mindkét jármű árokba hajtott, az egyik sofőr a helyszínen életét vesztette

Decemberben egy hatvan év körüli férfi vesztette életét egy Kaba külterületén történt balesetben, aki lesodródott a lefagyott úttestről és fának ütközött autójával. 

Csak a roncsok maradnak

Még a motor is kiszakadt abból az autóból, ami egy kisbusszal ütközött össze júniusban Püspökladánynál, a balesetben egy személy meghalt és többen megsérültek.

Szinte elemeire hullott az augusztus 12-én, Hosszúpályinál történt balesetben érintett személyautó, ami egy tehergépkocsival ütközött. A sofőr a helyszínen az életét vesztette. 

Augusztus 19-én Hajdúhadháznál történt horrorbaleset, frontálisan ütközött össze egy kisbusz és egy személyautó. Fotóriporterünk sokkoló képeket örökített meg a helyszínen, a szörnyű karambol emberéletet is követelt.

Augusztus végén Hajdúszoboszlón olyan erővel csapódott villanyoszlopnak egy autó, hogy az oszlop kimozdult a helyéről. A Hajdú Online rendelkezésére bocsátotta az egyik utcabeli azokat a videófelvételeket, amelyeken látszik a becsapódás pillanata:

Október 19-én egy nyergesvonatóval ütközött, majd kettészakadt és kigyulladt egy autó 4-es és a 42-es főutak kereszteződésénél, Püspökladánynál. A személyautó sofőrje nem élte túl a balesetet, egy fiatal mentős volt az áldozat. 

Ugyanezen a napon a vármegye egy másik pontján is végzetes karambol volt. Az M35-ös autópályán Pród és Görbeháza között egy kamion és egy személyautó ütközött össze frontálisan:

Nagyhegyesnél egy csomagszállító kamion borult az árokba, ilyen fotókat sem látunk gyakran: 

Novemberben Sápon történt vonatbaleset, személyvonat és tehervonat ütközött, egy ember életveszélyesen megsérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában