Vonatbaleset

2023.05.07. 11:37

Kisiklott egy tehervonat Téglásnál, a kocsik egy része felborult – fotókkal, videóval

A baleset vasárnap délelőtt történt, szünetel a vonatforgalom, óriási késésekre kell készülni a záhonyi vonalon.

Forrás: Tóth Imre

Baleset történt vasárnap délelőtt a záhonyi fővonalon: kisiklott egy tehervonat több kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között, közölte a Mávinform

Az MTI helyszíni információi szerint egy Záhony felől Debrecen irányába tartó, vasércet szállító szerelvény kilenc kocsija siklott ki. A balesetben az első információk szerint senki sem sérült meg. Ezt a hírt az Országos Mentőszolgálat is megerősítette a Haonnak, mint írták, az esetnél nem volt szükség mentőellátásra.

A kocsik egy része felborult

A Mávinform későbbi közlése szerint a baleset 10.30-kor, Téglás közelében történt, egy 35 kocsis tehervonat érintett. Hozzátették:

a kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése, majd utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

Dr. Hosszú József, Újfehértó polgármestere a Szon.hu érdeklődésére elmondta: a katasztrófavédelem szakemberei úgy tájékoztatták, hogy a tehervonat-szerelvény közepe siklott ki, jelenleg is tart a műszaki mentés.

A Mávinform azt írta, a műszaki mentés miatt ezen a szakaszon szünetel a vonatforgalom, a helyreállítás ideje még nem ismert. A közlekedés átszervezését megkezdték, pótlóbuszokat állítanak forgalomba.

A közlemény szerint a záhonyi fővonalon akár 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani.

Így módosul a közlekedés

A Mávinform kora délután a forgalmirend-változásokról is közölt részleteket.

  • A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.
  • A Volánbusz járatain (4400, 4401, 4402, 1449) a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.
  • A Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe.
  • A szerelvényfordulók miatt a záhonyi fővonalon vonatkimaradásokra is számítani kell, az InterCity vonatokban esetenként más szerelvények közlekednek.
  • A Nyíregyházáról 10:40-kor Budapestre elindult Cívis InterRégió (6107) Újfehértó és a Nyugati pályaudvar között kimarad.
  • A Bécsből Csapra tartó Hortobágy EC (EC 149) ukrán hálókocsijait egy Miskolc felé közlekedő IC-vel továbbítják majd kerülő útirányon.
  • A Munkácsról Budapestre tartó Latorca IC (IC 33) és a Záhonyból 16:28-kor induló Nyírség IC (IC 603) Nyíregyházától kerülő útvonalon, a miskolci fővonalon közlekedik a Nyugati pályaudvar felé, Debrecent, Hajdúszoboszlót, Püspökladányt, Szolnokot, Ceglédet, Ferihegyet, Kőbánya-Kispestet és Zuglót nem érinti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában