Sziréna

2023.01.12. 11:50

Frissítve: Beszakadt az úttest a Rakovszky utcán egy autó alatt - Fotókkal, videóval

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Rakovszky utca 26 szám előtt vízelfolyást, útrepedést jelentettek a Debreceni Vízmű Zrt. ügyeletére. A társaság azonnal megkezdte a munkát, a Rakovszky utca Árpád tér irányába haladó két forgalmi sávját le is zárták.

Fotósunk épp a munkálatokat akarta megörökíteni, amikor egy autó alatt hirtelen beszakadt az úttest, személyi sérülés nem történt, a sofőr az anyósülés felől hagyta el a járművet. A helyszíni tudósítónk elmondta, a rendőrség és a katasztrófavédelem is kivonult az esethez, valamint egy autómentő és egy daru is segíti a mentést. 

Legutóbb a virágkarnevált megelőzően történt hasonló eset a Péterfia utcán, erről itt írtunk:

Két éve a Böszörményi úton is beszakadt az aszfalt, akkor egy tömítés okozta a meghibásodást:

Az egyik utcában lakó szemtanú elmondta, fel van háborodva, és megemlítette azt is, hogy már többször írtak petíciót azért, hogy csökkentsék az utca forgalmát. Hozzátette, a járda is meg van süllyedve, ugyanakkor szerinte a nagy forgalom is hozzájárul ahhoz, hogy szinte havonta van egy csőtörés a környéken. 

Nagy Sándor önkormányzati képviselő híradásunkból és néhány képviselővel folytatott üzenetváltásból értesült az esetről, amely után egyből a helyszínre sietett. Elmondta, beszélt a szerencsétlenül járt sofőrrel is, és felajánlotta a segítségét is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében kiemelte, 

teljes útzárat vezettek be a főút Árpád tér és Faraktár utca közötti szakaszán. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a helyreállításon, addig is az autósok kerülőútvonalon közlekedhetnek.

Hangsúlyozták, az útzár ideje alatt a jelzőlámpák és a kihelyezett táblák jelzéseinek betartásával közlekedjenek.

Mint megtudtuk, kerülni a környező utcákban lehet, ugyanakkor arra érdemes figyelni, hogy az Ótemető és a Rakovszky utca sarkán kikapcsolták a jelzőlámpát. 

A Rakovszky és a Faraktár utca kereszteződésében jelenleg a rendőrök irányítják a forgalmat, a Hajnal utca felől egyre nagyobb a torlódás.

A DKV Zrt. közösségi oldalán közzétette, hogy az útzár feloldásáig a 4-es és az 5-ös trolibuszok a Segner tér, valamint a 16-os és a 21-es autóbuszok pedig mindkét végállomás irányában terelőútvonalon közlekednek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában