Fórum

2024.03.06. 20:45

2024 a konszolidáció éve lesz – éves találkozójukat tartották a vállalkozók - fotókkal

Éves vállalkozói fórumát tartotta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Hajdú-Bihar vármegyei szervezete szerdán. A debreceni Mercure Hotelben rendezett találkozón a VOSZ tájékoztatást adott a szövetség munkásságáról és az aktuális gazdaságpolitikai meglátásairól.

Kosztin Éva

Eppel János, a VOSZ elnöke a szervezet 2022-2026-os stratégiai céljai mentén számolt be a tevékenységeikről és eredményeikről

Forrás: Czinege Melinda

Papp László polgármester arról beszélt köszöntőjében, hogy rendkívül magas a megyében a mikro-, kis- és középvállalkozások száma, több mint negyvenezer munkavállalót foglalkoztatnak. – Fontos ezeket a szereplőket becsatornázni Debrecen ipari fejlesztéseibe. Több milliárd eurónyi beruházói tőke érkezett a városba, akkor leszek elégedett a debreceni gazdaságfejlesztéssel, ha ebből a KKV-k is ki tudják venni a részüket. Ezért is van szükség egy hatékony szervezetre, akik a megoldási javaslataikat eljuttatják a döntéshozókhoz – hangsúlyozta a VOSZ munkájának jelentőségét.

Papp László polgármester
Papp László polgármester
Forrás: Czinege Melinda

A VOSZ felé egy felajánlást tett Rácz Róbert, Hajdú-Bihar Vármegye főispánja. Kifejtette, hogy a Kormányhivatal minden intézkedésével arra törekszik, hogy segítse a gazdasági élet előrehaladását, de úgy látja, nem elegendő az interakció az állami hatóságok és a vállalatok között. – Látom ebben az együttműködésben a potenciált, szeretnék közösen gondolkodni arról, hogyan fűzhetnénk szorosabbra a viszonyt.

Rácz Róbert, Hajdú-Bihar Vármegye főispánja
Rácz Róbert, Hajdú-Bihar Vármegye főispánja
Forrás: Czinege Melinda

Kozák Ákos, az Egyensúly Intézet üzleti kapcsolatokért felelős igazgatója prezentációjában azt mutatta be, hogy a kereslethiány milyen hatást gyakorolt a reálgazdasági folyamatokra Magyarországon. Mint ismertette, a jelenlegi környezetet gyenge belső kereslet, szigorú monetáris kondíciók, ütemesen lassuló infláció és feszes munkaerőpiac jellemzik. – 2024-től számíthatunk érdemi növekedésre, aminek a motorja a beruházások és a háztartások fogyasztása lesz – hangzott el előrejelzésében, amiben a reálbérek várhatóan kedvező alakulására is kitért. – 2024 a konszolidáció éve lesz – fogalmazta meg végső üzeneteként.

Eppel János, a VOSZ elnöke
Eppel János, a VOSZ elnöke
Forrás: Czinege Melinda

– A VOSZ hídként szolgál a magyar vállalkozások és a gazdasági-, illetve társadalmi környezet között, hisszük, hogy együtt jobban meg tudjuk találni a válaszokat – mondta Eppel János, a VOSZ elnöke, aki a szervezet 2022-2026-os stratégiai céljai mentén számolt be a tevékenységeikről és eredményeikről. Az újítások közül kiemelte a helyi irodát, ami a személyes kapcsolatokat segíti, és amelynek a megnyitó rendezvényét a közvetlenül a fórum előtt tartották. Elmondta, hogy olyan új témák is a VOSZ fókuszpontjába kerültek, mint a zöld gazdaság, a generációváltás, a fiatalok helyzete, vagy a nők szerepvállalása.

Kilábalás 2024: esélyek és veszélyek címmel tartotta tájékoztatóját aktuális gazdaságpolitikai kérdésekről Perlusz László, a VOSZ főtitkára, aki többek között bemutatta a 2023-as és a 2024-es év főbb projektjeit.

Barabás Tamás, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége társelnöke az irodahálózat és a szolgáltatások bővítéséről tájékoztatott részletekkel, illetve beszámolt a legújabb VOSZPort és IT fejlesztésekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában