Megnyitó

2024.03.06. 17:04

A Piac utcán nyitotta meg irodáját a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei szervezete – fotókkal, videóval

Papp László, Debrecen polgármestere az ünnepélyes megnyitón elmondta, a jövőben a kis- és középvállalkozások fejlesztésére kerül a hangsúly, s ebben nagy szerep hárul a VOSZ-ra.

Bekecs Sándor

A Piac utcán nyitotta meg irodáját a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei szervezete Debrecenben

Forrás: Kiss Annamarie

A tavaly elkezdett reformját folytatva március 6-án Debrecen belvárosában nyitotta meg a régió vállalkozói közösségét támogató irodáját a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Hajdú-Bihar Vármegyei szervezete. Magyarország első régiós VOSZ Vállalkozásfejlesztési Irodájában a vállalkozók hatékonyabb támogatása érdekében – többek között – elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program összes terméke, illetve a VOSZ tagság első kézből hasznos információkhoz juthat az itt megszervezett workshopokon, amelyeken a tagok térítésmentesen vagy kedvezményesen tudnak részt venni.

Ez egy jelentős, Debrecen szempontjából meghatározó eseménye a városnak. Eddig is fontos partnerünk volt a VOSZ, de az elmúlt egy év alatt, Balogh Károly vezetésével, még nagyobb lépést tett előre a szervezet, ami a Debrecen gazdaságfejlesztésében résztvevők együttműködésében is meghatározó

– fogalmazott köszöntőjében Papp László polgármester.

papp lászló, debrecen, vosz kkv
Papp László elmondta, a jövőben a kis- és középvállalkozások fejlesztésére kerül a hangsúly, s ebben nagy szerep hárul a VOSZ-ra.
Forrás: Kiss Annamarie

A városvezető Henry Fordtól származó egyik idézettel mutatott rá: a város gazdasági szereplői, a VOSZ, az EDC, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és az önkormányzat összefogása és együttműködése a jelenlegi sikerek záloga.

 Debrecenben az elmúlt tíz év alatt közép-európai szinten is páratlan gazdaságfejlesztés ment végbe. Ez siker, de egyben lehetőség és kihívás is. Az iparfejlesztési hullám a végéhez közeledik, ezért a következő években a kis- és középvállalkozásokra kell fókuszálnunk. Az ők sikereiken keresztül tehetjük még sikeresebbé a várost és a régiót. S mindebben a VOSZ-nak is nagy szerepe lesz

– jelentette ki Debrecen polgármestere. Hozzátette, 9500 mikrovállalkozás és 900 kkv működik Debrecenben, biztosítva több mint 40 ezer ember munkáját. Ez a szegmens így legalább annyire fontos, mint a nagyvállalati szereplők.

Fontos, hogy minél elérhetőbbek legyenek

Eppel János, a VOSZ elnöke hangsúlyozta, a szervezet két éve meghirdetett stratégiájának egyik megtestesült helyszíne az új, Piac utcai VOSZ-iroda. 

Országos szervezetként legalább vármegyei szinten, legalább egy ponton jelen kell legyünk. Ez kicsiben már megvalósult a Széchenyi Kártya Irodákkal, mely rendkívül sikeres szolgáltatásnak bizonyult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával való együttműködésünkben

– emelte ki.

papp lászló, debrecen, vosz kkv
Eppel János, a VOSZ elnöke
Forrás: Kiss Annamarie

Balogh Károly, a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének elnöke köszönetét fejezte ki a Cívis Ház Zrt-nek a helyszín megszerzésében. – Ez az épület egy kincs számunkra, amely azon túl, hogy egy műemléképület Debrecen központjában, emblematikus is, hiszen a Piac utca évszázadok óta a legfontosabb helyszíne a helyi kereskedelemnek – fogalmazott.

papp lászló, debrecen, vosz kkv
Balogh Károly, a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének elnöke
Forrás: Kiss Annamarie

Uniós pályázatokkal kapcsolatos szolgáltatásokkal is várnak

A hajdú-bihari VOSZ-elnök elmondta, az iroda fő tevékenysége a Kereskedelmi és Iparkamarával közösen indított Széchenyi Kártya Program lesz, amely a legversenyképesebb hitelkonstrukció jelenleg az országban. Emellett további hasonló termékekkel, tanácsadásokkal és szakmai workshopokkal és várják a vállalkozások képviselőit, valamint uniós pályázatokkal kapcsolatos szolgáltatásokat is nyújtanak majd.

Az átadó zárásaként pedig ünnepélyesen is aláírták a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete és a NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága közötti együttműködési megállapodást, melynek célja, hogy minél hatékonyabb adóügyi tájékoztatásban részesüljenek a vállalkozások.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában