Megegyezés

2023.11.16. 13:45

Különböző programokkal segítik a hajdúböszörményi diákok pályaválasztását

A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Területi Szervezete és a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium kiemelt együttműködést alakít ki a diákok jövője érdekében.

Haon.hu

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Területi Szervezete és a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium közötti együttműködési megállapodás tovább erősíti a szervezetek közötti szoros kapcsolatokat a jövő nemzedéke érdekében - olvasható a HBKIK portálunkhoz eljuttatott közleményében. 

A HBKIK vidéki alelnöke és egyben a helyi szervezet elnöke, Kathiné Juhász Ildikó, valamint Gyulai Sándor, a gimnázium igazgatója egyetértettek abban, hogy a diákok pályaválasztása nem zárul le a középiskolába történő belépéssel. A minőségi munkaerő a gazdasági versenyelőny kulcsa, és a jól képzett humánerőforrás létfontosságú a termelés terén.

Ennek jegyében a diákoknak már a pályaorientációs folyamatban részt kell venniük, és meg kell ismerniük a felsőfokú továbbtanulás, felsőfokú szakképzés és felnőttképzés lehetőségeit. A HBKIK és a gimnázium elkötelezett abban, hogy segítse a tanulókat az önismeretük és a pályaismeretük fejlesztésében, valamint fokozatosan előkészítse őket a munka világába történő beilleszkedésre.

Biztosítani kell a magabiztos és jól tájékozott döntéshozatalt

A törvényi háttér mellett a gazdasági kamarák, így a HBKIK helyi szervezete is kiemelt szerepet játszik a pályaorientációs tanácsadásban. Többek között tájékoztatókkal, üzemlátogatásokkal, pályaválasztási rendezvényekkel, rendhagyó kihelyezett tanórákkal, csoportos foglalkozásokkal és szülői értekezletekkel segítik a diákokat.

Az oktatási, képzési és nevelési háttér kiemelkedő fontosságú ahhoz, hogy ezek a folyamatok értelmüket ne veszítsék. A Bocskai István Gimnázium magas színvonalú és sokoldalú pályaorientációs lehetőségeket kínál a diákoknak, akiknek a középiskolás évek kritikus időszakot jelentenek az életükben.

A pályaorientáció nem csupán a diákoknak szóló programokról szól, hanem egy olyan folyamatról, amelybe a tanárok, a szülők, és kiemelten a HBKIK helyi szervezete is aktívan bekapcsolódik.

A vezetők hangsúlyozzák, hogy minden diáknak biztosítani kell a magabiztos és jól tájékozott döntéshozatal lehetőségét. Ebben segít a különböző szakmai előadásokon, tájékoztatókon, céglátogatásokon és egyéb eseményeken való részvétel, amelyek segítik a diákokat az érdeklődési területeik felfedezésében és a potenciális karrierútvonalak megismerésében.

Helyi érdekek

A középiskolásokat a változó munkaerőpiac kihívásaira való felkészítés mellett a Kamara abban bízik, hogy mindez a helyi gazdasági érdekeket is szolgálja.

A most aláírt partnerségi megállapodás keretei között kialakuló közös gondolkodás pedig azt szolgálja, hogy még hatékonyabban segítsék a fiatalokat a jövőjük tervezésében és a sikeres pályaválasztásban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában