Helyi gazdaság

2023.06.26. 16:28

Külföldi befektetőknek rendezett fórumot a vármegyei iparkamara

A legtöbb kérdésre azonnal választ kaptak.

Forrás: HBKIK

Fotó: Fejes Marci

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a térségben működő vagy betelepülni szándékozó külföldi befektetők számára tartott szakmai tájékoztató és konzultációs fórumot a magyarországi hatósági környezetről június 22-én, tudatták közleményben.

Miklóssy Ferenc, a kamara elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy

a fórum megszervezése kettős célt szolgál: egyrészt fontos, hogy a külföldi befektetők a magyar jogszabályokat megismerjék és messzemenően betartsák, másrészt a kamara aktív szerepet kíván vállalni a tudástranszferben, elősegítve a magyar nemzeti vállalatok és a külföldiek közötti tapasztalatcserét, a szaktudás, a modern technológia és a versenyképességhez ugyancsak nélkülözhetetlen kreativitás terén.

A fórumon szakmai előadást tartott dr. Spander Zsolt, a NAV vármegyei igazgatója, valamint a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltségének és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának felelős tisztségviselői. A fórum délutáni szakaszában a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi Osztályának, a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának, a Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály Foglalkoztatás-felügyeleti Osztályának, valamint Munkavédelmi Ellenőrzési Osztályának szakértői tájékoztatták az érdeklődő befektetői kört a jogszabályi követelményekről, az engedélyezési eljárásokról és az ellenőrzés folyamatáról.

A külföldi vendégek valamennyi előadás végén számos kérdéssel jelezték konzultációs igényüket. A szakértők a legtöbb kérdésre azonnal részletes választ adtak, az egyedi, hosszabb kifejtést igénylő felvetésekre pedig magyarul és angolul nyújtanak írásban tájékoztatást az érdeklődő fél számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában