Közbeszerzés

2023.05.02. 14:29

A debreceni sportrendezvények biztosítására keres vállalkozót a Sportcentrum

Pénzszállítást, ruhatározást is végeznie kell majd a közbeszerzés nyertesének.

Többek közt a Debreceni Sportuszodában kell a feladatokat ellátni

Forrás: Napló-Archív

Vagyonvédelmi szolgáltatás ellátására indított közbeszerzési eljárást a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. A Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a Kft. üzemeltetésében lévő létesítményekhez kapcsolódó személy- és vagyonvédelmi, portaszolgálati, rendezvénybiztosítási, távfelügyeleti, pénzszállítási és egyéb szolgáltatási feladatokat kell majd a nyertes ajánlattevőnek ellátnia a Főnix Arénában, az Oláh Gábor utcai sportlétesítményben, a Zákány utcai uszodában, valamint a Jégcsarnokban.

Az elsőben élőerős vagyonvédelmi szolgáltatás keretében az Aréna teljes területének (11 ezer négyzetméter) személy- és vagyonvédelmét, területi járőrszolgálatát kell ellátni minden nap 24 órán keresztül, egy fő formaruhás, gumibottal és gázspray-vel ellátott személy- és vagyonőr dolgozóval. 

A feladata többek között az Arénába érkező látogatók, ügyfelek, vendégek udvarias fogadása, eligazodás segítése, telefonon történő napi 24 órás információnyújtás, érkező és kimenő levelek, küldemények kezelése, napi posták átvétele, megőrzése, továbbítása a címzettek felé, szükség esetén elsősegélynyújtás is. 

A Sportcentrum Oláh Gábor utcai telephelyén szintén élőerős vagyonvédelmi szolgáltatás szükséges; egy fő személy- és vagyonőr folyamatos (napi 24 órában történő) alkalmazása, további feladatok ellátása. 

A terület nagysága 122 ezer négyzetméter.

Fentieken túl a nyertesnek rendezvény biztosítási feladatokat is el kell látnia. Ez magában foglalja a helyszínbiztosítást, a vagyonvédelemmel kapcsolatos információszolgáltatást, a lopások, rongálások és egyéb törvénybe ütköző szándékos cselekmények megelőzését, a rendezvények biztosításában való közreműködést azok időtartama alatt, valamint a biztosítási terv elkészítését a rendezvények függvényében, az adott rendezvénytől függő létszám (1-100 fő) biztosításával, a helyszín szükség szerinti biztosítását kordonelemek alkalmazásával. A szerződés időtartama alatt várható rendezvények megközelítőleges darabszáma 70, (30 százalékos eltérés lehet). A rendezvényekből 20-25 az olyan, ahol a biztosításban résztvevő vagyonőrök létszáma rendezvényenként meghaladja a 40 főt. 

A rendezvénybiztosítási feladat 70 százaléka várhatóan nemzetközi sporteseményen végzendő.

Távfelügyelni is kell

Távfelügyeleti és video-távfelügyeleti szolgáltatást is nyújtania kell majd a nyertes vállalkozásnak kivonuló járőr szolgáltatás biztosításával. 

Az Oláh Gábor utcai telep területén kialakított video-távfelügyeleti rendszer által közvetített képek (összesen 16 darab IP kamera) felügyelete szükséges. Rendkívüli esemény esetén a diszpécserközpont intézkedik a vagyonőr, illetve szükség esetén járőrszolgálat helyszínre történő irányításáról.

 A Sportuszoda zárást követő távfelügyelete az Oláh Gábor utcai telephelyen szolgálatot teljesítő vagyonőr kétóránkénti helyszíni ellenőrzése mellett, a betörésjelző rendszer távfelügyeleti szolgáltatásának ellátásával történik. A telephelyeken észlelt rendkívüli események esetén az érintett telephelyre gépkocsival járőrök vezénylése szükésges legfeljebb 20 perces kivonulási idővel, a riasztástól számítva. A Debreceni Jégcsarnokban a nyitási – zárási tevékenységet is el kell végezni, a normál nyitvatartási idején kívül érkező csoportok részére is, a Sportcentrum által biztosított kulcsokkal és a telepített riasztóberendezés használatával. Várhatóan a bajnoki szezonban maximum 10 mérkőzés van havonta, egy alkalom megközelítőleg 30 perces tevékenységet jelent.

Pénzszállítást kell végezni a Sportuszoda és a Debreceni Jégcsarnok telephelyeiről minden hétfőn legalább 2 fő fegyveres személy- és vagyonőrrel egy belvárosi bank épületébe.

 Ruhatári szolgálat biztosításához alkalmanként 1 – 8 fő ruhatáros személy szükséges a Főnix Arénában szervezett rendezvények időtartama alatt, várhatóan havonta két alkalommal.

A  nyertes ajánlattevővel 2023 május 15-től 2024 március 31-ig szóló időtartamra kötnének szerződést.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában