Eldőlt

2023.03.16. 16:02

Megvan, mire szánják a területet, ahova börtön épült volna Komádiban

A területet visszakapja az önkormányzat (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Az már évekkel ezelőtt eldőlni látszott, hogy nem épül büntetés-végrehajtási intézet Komádiban. Az viszont csak március 14-én derült ki, hogy a börtön helyének kijelölt hathektáros területet visszakapja az önkormányzat. Ez mikor történhet meg? Tóth Ferenc polgármester szerint akár igen hamar, hiszen a terület átadását a büntetés-végrehajtás országos parancsnoksága, a bihari kisváros önkormányzata és az állami vagyonkezelő megállapodása garantálja, és már csak a vagyonkezelő aláírása hiányzik a dokumentumról.

A börtön a város ipari parkja mellett épült volna meg, így Komádi önkormányzata összevonja a két ingatlant, és ha szükséges, idővel akár 35 hektár nagyságúra is lehet majd bővíteni.

A polgármester a Cívishírnek elmondta, a fekvése kedvező, a város délkeleti részén, az akkor még tervezett börtönhöz épült mintegy két kilométeres úttal és trafóállomással ellátott terület gyakorlatilag mindenféle munkahelyteremtő beruházásra alkalmas. A városvezető tudatta, hirdetések, kiajánlások, lobbitevékenység által keresik a befektetőket, hogy helyben is tudjanak munkát kínálni a komádi lakosoknak. Bár a település munkanélküliségi rátája magasabb a megyei átlagnál, azt azonban Tóth Ferenc hangsúlyozta, hogy aki akar dolgozni, az tud. Sokan a környező városokba járnak.

CH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában