Közbeszerzés

2023.03.02. 16:18

Gólyabarát lámpákat telepítenek Hortobágyon

A község rendezvényterének megújulásához kapcsolódik a projekt.

Vigyáznak a madarakra

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Gólyabarát lámpákat telepít egy debreceni cég Hortobágyon, a község rendezvényhelyszínének korszerűsítéséhez kapcsolódóan. A hortobágyi önkormányzat február 27-én kötött szerződést a munkára nettó 19 millió 747 ezer 520 forint értékben.

Az INTERREG V-A Románia-Magyarország 2014-2020 európai uniós program részeként, a kulturális és természeti örökség védelme keretében, 

Hortobágy településen a község rendezvényhelyszínének korszerűsítése során, a Petőfi téren tájba illő, gólyabarát, fényszennyezés mentes, LED alapú világítótesteket szeretnének telepíteni.

 A megújuló meglévő térvilágítási hálózat érinti a  Hortobágy-főcsatornát, melynek baloldali peremén, 4,7 méter nyomvonal hosszban lesz a földkábel kicserélve 10 darab lámpaoszloppal együtt. Ezen oszlokpokat telepíti és azokra egy-egy gólyafészektartót helyez ki a debreceni cég, mely egy másik, szintén cívisvárosi vállalkozás előtt nyerte el a munkát.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában