Helyi gazdaság

2023.03.07. 13:15

Visszavonult az üzlettől a német nő, akinek a nevét Debrecenben is rengetegen ismerik

Maria-Elisabeth Schaeffler csaknem 30 év után adja át a stafétát.

Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann és férje, Jürgen Thumann 2015-ben

Forrás: AFP / dpa / Arne Dedert

Fotó: AFP

Lemondott felügyelőbizottsági tagságáról a frankfurti tőzsdén jegyzett és hazánkban is kiterjedt céghálózattal rendelkező Schaeffler AG-ben, és ezzel visszavonult az aktív üzleti tevékenységtől Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann, a második világháború utáni német gazdaságtörténet egyik legsikeresebb vállalkozója – adta hírül a VG a vállalat jelentése nyomán.

„Életem elmúlt három évtizedét a Schaeffler vállalatra és a Schaeffler családra áldoztam. Részvényesként a jövőben is szorosan kötődöm a vállalathoz, és örülök, hogy egy rendezett cégcsoportot hagyhatok a következő generációra” – mondta a 81 éves üzletasszony, aki az áprilisi éves közgyűlés után már csak tiszteletbeli vezetői szerepet tölt be az autóipari beszállító cégnél.

Mint arra a cikk rámutat, Maria-Elisabeth Schaeffler a férje halála után, 1996-ban vette át a társaság vezetését, amelyet egy évtized alatt globális holdinggá alakított. A csoporthoz olyan márkák tartoznak mint az F.A.G., a LuK, vagy éppen a szintén tőzsdén jegyzett Continental.

Erre az időszakra esett a magyarországi céghálózat kiépítése is. Többek között Debrecenben, Szombathelyen és Budapesten vannak a cégnek érdekeltségei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában