Beruházás

2023.01.26. 13:33

Friss fotók érkeztek: így áll most a Halms épülő csarnoka Debrecenben!

A beruházással 300 új munkahely jön létre a vármegyeszékhelyen.

Forrás: Facebook / HUNÉP Zrt.

Utolsó fázisához ért a HUXA logisztikai központ „B” jelű csarnokának építése Debrecen Déli Ipari Parkjában – számolt be a hírről Facebook-oldalán a kivitelező Hunép Zrt. Mint írták, a telket a Dinamó utcáról lehet megközelíteni, az épülő csarnok pedig 9825 négyzetméter hasznos alapterületű.

A létesítmény leendő bérlője a Halms Hungary Kft., mely alumíniumötvözetből készített elektromosmotor-házakat gyárt majd európai megrendelőinek. A bejegyzésben leírtak szerint az alkatrészgyártó üzem fűtése és hűtése környezetbarát módon valósul meg: a környezeti levegőt hasznosítva egy hőszivattyús rendszer segítségével.

A néhány nappal ezelőtti bejegyzésben kívülről és belülről is megnézhetjük az új csarnokot.

A kínai érdekeltségű Halms Hungary Kft. Debrecenbe érkezését tavaly szeptemberben jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára. A beruházással 300 új munkahely jön létre a városban. 

Papp László polgármester egy néhány nappal későbbi sajtóeseményen elmondta, az üzem abban a csarnokban kap majd helyet, amit a Xanga és a Szinorg cégcsoport projektcége, a Huxa Kft. fejleszt a Déli Gazdasági Övezetben. „A lehető legjobb konstelláció állt össze. A kínai és magyar üzleti világ összekapcsolódik ennek a gyártási kapacitásnak a létrehozása során. Ez mutatja azt, hogy a város ebben a tekintetben is tud jó példát mutatni, hiszen van olyan helyi infrastruktúra-fejlesztő erő, szaktudás és tőke, amely méltó partnere lehet egy ilyen nagy nevű vállalatnak” – tette hozzá akkor a városvezető.

Kik ők?

A Halms Hungary Kft. a kínai Zhejiang Huashuo Technology magyarországi vállalata, amely félszilárd öntési eljárással és fröccsöntéssel készült alumíniumötvözet alkatrészeket gyárt elektromos autók akkumulátoraihoz, motorjaihoz és vezérlőrendszereihez. A Huashuo a világ legnagyobb akkumulátorgyártóinak beszállítója, szoros együttműködésben áll olyan vállalatokkal, mint a Volvo, NIO, Mercedes-Benz, Zero Run, Jaguar vagy a Land Rover. Partnere továbbá a BorgWarner, a Valeo Siemens, a Delphi, a Dana, a Magna, a Vetesco, a Hycet, az LG-magna, a ZF, a Bosch, a Farasis, az LGC, a Gotion High-tech, valamint a Debrecenben szintén jelenlévő ThyssenKrupp és Schaeffler.

A Huashuo jelenleg több mint 1800 dolgozót foglalkoztat. A vállalat honlapján hangsúlyozza, elkötelezettek a fenntarthatóság mellett, céljuk, hogy 2025-re az általuk használt energia 70 százaléka megújuló forrásokból származzon, nullára csökkentsék a kibocsátott szén-dioxid mennyiségét, valamint elősegítsék a víz újrafelhasználását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában