Közbeszerzés: módosítás

2022.12.28. 14:20

Döccenővel, de halad tovább az útépítés Derecskén

Pótmunka vált szükségessé a beruházás során.

Rendben haladhat tovább a munka Illusztráció: Napló-Archív

Némileg drágult a derecskei belterületi utak építése – derül ki a december 27-ei Közbeszerzési Értesítőből.

A derecskei önkormányzat beruházásában utak épülnek a hozzájuk kapcsolódó vízelvezetéssel együtt. A projekt érinti az Irányi Dániel, a Zöldfa, a Csillag, a Nefelejcs, a Tüzér, a Vasút utcát, a Bihari teret, valamint néhány belterületi ingatlant. A nyertes hajdúböszörményi céggel május 17-én kötöttek szerződést, ezt módosították december 20-án.

„A közbeszerzési eljárás részeként kiadott műszaki dokumentáció alapján a tervezett utcákban található útalapot átprofilozást követően az M63 mechanikai stabilizációs útalappal fel kell használni. A kivitelezés során azonban (az Irányi Dániel utca kivételével) azzal szembesült a vállalkozó, hogy a stabilizált út visszabontásából kikerülő anyag alkalmatlan a visszaépítésre. Erre tekintettel új mechanikai stabilizációs réteget kell kiépíteni, mely műszaki szükségességből felmerülő olyan munka, mellyel ajánlati áruk kalkulálásakor nem számolhattak” – áll a módosítás indoklásában.

A pótmunka miatt a végösszeg is módosul, az eredeti nettó 123 millió 509 ezer forintról nettó 133 millió 98 ezer forintra.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában