Közbeszerzés

2022.07.06. 16:06

Új tetőt kap a hatalmas terem

55 millió forintért újulhat meg a Debreceni Egyetem főépületében található nagy előadóterem, az Auditórium Maximum feletti tető – derül ki a Közbeszerzési Értesítő július 6-ai számából.

A tetőrekonstrukció során az Auditórium Maximum feletti huzalháló betétes üvegek cseréjét és az északi oldalon lévő timpanon fémlemez fedésének felújítását végzik el.

A meglevő 28 darab huzalháló betétes üvegeket edzett biztonsági üvegre, illetve az üvegtető körüli fémlemez fedést VM Zinc lemezfedésre cserélik. Az északi timpanon feletti meglévő elöregedett, korrodált fémlemez fedés szintén Zinc lemezfedést kap. A lebontott fémlemezfedés alatt lévő alátétdeszkázatot átvizsgálják, amennyiben szükséges, helyenként cserélik, gomba-rovar- és lángmentesítéssel látják el, ahogyan a megmaradó, régi deszkázat mindkét oldalát is. A beázások megelőzése érdekében a deszkázat és az attikafal felületére a korcolt fémlemezfedés alá egy réteg üvegfátyol betétes szigetelőlemezt helyeznek el lángolvasztással – részletezi az Értesítő. 

A Debreceni Egyetem beruházása során 87 négyzetméternyi üvegtáblát cserélnek, 120 négyzetméternyi kettős hódfarkú cserépfedést, valamint 45 négyzetméternyi fémlemez fedést helyeznek el.

A munkát nettó 55 millió 898 ezer forint értékben végzi el egy debreceni cég, rajta kívül egy másik cívisvárosi és egy nyíregyházi vállalkozás pályázott.

A szerződést július elsején kötötték meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában