Ingatlan

2021.12.14. 12:05

Nyolcszázezer fölött jár a debreceni zöld lakások négyzetméterára

A jövő év jó eséllyel az ilyen ingatlanok éve lesz, mutat rá az egyik szakportál.

Forrás: Shutterstock

A zöldlakáshitel-kompatibilis ingatlanokról közölt adatokat kedden az ingatlan.com szakportál. Mint arra közleményükben rámutatnak, a  fővárosi lakások átlagos négyzetméterára a decemberi adatok szerint 1 millió forint volt. Az I. és II. kerületben 1,5-1,6 millió forintos ár jellemezte a szóban forgó új lakásokat. A XVIII. és XX: kerületben viszont 700 ezer forint alatti áron is vannak elérhető „zöld otthonok”.

 

A megyeszékhelyek közül Debrecenben 801 ezer, Győrben 680 ezer, Székesfehérváron 781 ezer, ugyanakkor Nyíregyházán, Pécsen és Szombathelyen 500 ezer forint alatti átlagárakon kínálták ezeket a lakóingatlanokat.

 

„A friss adatok alapján valószínűsíthető, hogy 2022 a zöld otthonok és az új lakóingatlanok éve lesz. Arra számítunk, hogy a zöld hitelek első 200 milliárdos keretének kimerülése után a nemrég megkapott zöld mandátumának köszönhetően az MNB további kedvezményes hitellehetőséget biztosít a zöld otthonok vevői számára. Ez pedig az újlakás-kínálat és lakásépítések bővülését is jelentősen elősegítheti” - fogalmazott Balogh László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában