piacra bocsáthatják

2021.09.01. 09:46

Értékes telek eladásáról dönthet a közgyűlés

Sokadik próbálkozásra fut neki a város, eddig nem volt érdeklődő.

Hosszú évek óta üresen áll az a Miklós utca 47–49. szám alatti telek, amit ismét eladásra kínál a debreceni városvezetés. A több mint 4 ezer négyzetméteres ingatlan az önkormányzat és a Cívis Ház Zrt. osztatlan közös tulajdonában van. A telek városközpont-területbe sorolt, zártsorú beépítés valósulhat meg rajta – 1100 négyzetméter minimális teleknagysággal, 60 százalékos beépíthetőséggel, maximum 9,5 méter építménymagassággal. A zöldterület legkisebb mértékének 20 százaléknak kell lennie. Bár a pályázati felhívás több alkalommal megjelent, eddig senki nem érdeklődött.

A vagyonkezelési osztály által újonnan felkért ingatlanforgalmi szakértők a telek forgalmi értékét aktualizálták, és azt 316 467 500 forint + áfa összegben állapították meg.

A piacra bocsátásról a szeptember 2-i közgyűlésen dönt a város képviselő-testülete. A magyar államot és a Cívis Ház Zrt.-t elővásárlási jog illeti meg.

BDR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában