felhívás

2021.08.30. 14:48

Terveztetnék a gyógyszerészeti kart

A fókuszban a gyógyszerkutatás és az élelmiszer-technológia is szerepel.

Fotó: Unideb.hu

Tavaly decemberben a kormány eldöntötte, hogy csúcstechnológiás (high-tech) gyártó-kutató-oktató középüzemet hoz létre a Vezér utcai ipari parkban, amely egyben a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának is új otthonként szolgál a jövőben. Az állam bruttó 7,43 milliárd forinttal támogatja a gyógyszerkutatási és -kísérleti, valamint élelmiszer-technológiai beruházást, most pedig megjelent a tervező kiválasztásáról szóló ajánlattételi felhívás az augusztus 24-i Közbeszerzési Értesítőben.

A középüzem a Debreceni Egyetem Vezér utcai ipari parkjában épül fel; a cél egy korszerű, magas minősítésű, gyártási feladatokra is alkalmas kutatói-kísérleti üzem­egység létrehozása. Ennek megfelelően kialakítandók a technológiai előírásoknak megfelelő termelőüzemek és raktárak, illetve egyéb kiszolgálóhelyiségek. A projekt értékét növeli, hogy az épületben helyeznék el a Gyógyszerésztudományi Kar Dékáni Hivatalát és három tanszékét (gyógyszer-technológia, biofarmácia, gyógynövény- és drogismeret), így az oktatás is megfelelő infrastrukturális háttérhez jutna.

Fotó: Unideb.hu

A Nemzeti Gyártó, Kutató és Oktatási Középüzem 2 ezer 700 négyzetméter alapterületen épülne fel, a hasznos tér elérné a 6 ezer 900 négyzetmétert, amelyből az oktatási jellegű területek majdnem 4 ezer négyzetmétert tennének ki.

A kiválasztandó tervező feladata a Nemzeti Gyártó, Kutató és Oktatási Középüzem épület maradéktalan megvalósulásához szükséges komplett tervdokumentációs anyag elkészítése, mely magában foglalja a koncepcióterv, az építési engedélyezési tervdokumentáció és a kivitelezési tervdokumentációk elkészítését, amelyre a kiírás alapján 252 napja lesz. Az ajánlattételi határidő szeptember 22.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában