Futsal

2024.04.30. 08:01

Az MVFC nyerte a vármegyei rangadót, a DEAC már biztosan érem nélkül marad

Szorosnak indult, de a vége sima lett.

Haon.hu

Siska Gergőék (balra) a legjobb esetben az ötödik helyen végezhetnek, míg Nagy Imréék csak akkor juthatnak a bajnoki fináléba, ha legyőzik a Nyíregyházát, a Kecskemét pedig nem szerez pontot a Veszprém ellen

A DEAC férfi futsalcsapata az MVFC-t fogadta hétfő este az NB I. felsőházában. A vármegyei rangadó főszereplői különböző célokkal vághattak neki a bajnokinak: Tihanyi Csaba tanítványainak még volt matematikai esélyük a negyedik helyre, míg az újfaluiak szeme előtt a bajnoki döntő lebeghet.

A DEAC-nak és az MVFC-nek is volt lehetősége

Az első percben Rábl János tüzelt, de pontatlanul célzott, nem sokkal később pedig Harmati Tamás tesztelte a vendégek kapusát, Sándor Mátét, aki állta a sarat. Aztán Nagy Kevin Tamás kísérletét Faragó Ádám lábbal hárította. Néhány perc múlva Nagy sarokkal próbált túljárni a cerberus eszén, ám az eredmény ezúttal sem változott. Egy gyors ellentámadásból a házigazdák megszerezhették volna a vezetést, de Berecz remek passza után Thiago nem tudta értékesíteni a ziccert. A szünethez közeledve Vass kiválóan centerezett, ám Tóth Attila nem tette fel az i-re a pontot. 

Az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat, mivel Matheus lökete már beakadt. Több találat már nem született az első játékrészben, így 0–1-ről folytatódhatott a mérkőzés.

Nyílt az olló

A második félidő debreceni szempontból nagyon rosszul indult, mivel egy szögletet követően Szabó Péter maradt üresen, ő pedig ezt a megingást góllal büntette. A fehér-feketék próbáltak faragni a hátrányukon, de ez nem sikerült. A 28. minutumban Iszák Dominik éles szögből finoman emelte a kapuba a labdát, ezzel a villanással már háromra duzzadt az MVFC fórja. Egy kezezés miatt büntetőt kapott a vendég alakulat, ám Iszák ezúttal nem a legjobb megoldást választotta. A játékrész derekán az egyetemisták elővették az öt a négy elleni játékot, ám egy labdavesztés miatt Rábl beköszönt. Az öt a négy elleni felállásuból az MVFC profitált, hiszen Nagy Kevin és Nagy Dániel is bevette az üres kaput. Az utolsó percben Magyart buktatták a hatoson belül, így a cívisvárosiak hatmétereshez jutottak. Thiago lába nem remegett meg, ezzel a szépítés sikerült.

A DEAC számára a 6–1-es vereség miatt biztossá vált, hogy idén nem küzdhetnek meg a bronzéremét a bajnokságban, mivel a legjobb esetben az ötödik helyen fognak végezni, míg a Berettyóújfalu számára egy hajszálnyi esély maradt a bajnoki döntő eléréséhez.

NB I felsőház 9. forduló

DEAC–MVFC Berettyóújfalu 1–6 (0–1)

DESOK. Vezette: Apkó Tamás, asszisztensek: Balla Levente, Sántha Péter.

Gólszerzők: Thiago (40.), illetve Matheus (18.), Szabó P. (21.), Iszák (28.), Rábl (31.), Nagy K. (33.), Nagy D. (35.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában