jó eredmények

2020.09.21. 12:40

Sikeres volt az elmúlt időszak a Debreceni Vagyonkezelőnél

A tavalyi évben az eddigi legjobb üzemi eredményét hozta a holding.

MP

Fotó: Molnár Péter

Hétfőn sajtótájékoztatót tartottak a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 2019. évi gazdálkodásáról, valamint a 2020-as év jelenlegi helyzetéről az Aquaticum Hotelben. Az eseményen részt vett Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, aki elmondta, a Vagyonkezelő holdingnak eddig minden évben május 31-ig kellett a közgyűlés elé vinni a beszámolóját. A pandémiás helyzet miatt azonban jogszabályváltozás történt, amelynek értelmében szeptember 30-ig van lehetőség a beszámoló benyújtására. – A mostani, csütörtöki közgyűlésre fogjuk benyújtani a tavalyi év konszolidált beszámolóját – mondta az alpolgármester. Hozzátette, ez már tartalmazza a 2020-as év első felének a jelentését is.

Barcsa Lajos alpolgármester | Fotó: Molnár Péter

Prosperáló év

– Minden idők legjobb üzemi eredményét produkálta a holding 2019-ben – emelte ki Barcsa Lajos. Szerinte egy vállalat pénzügyi működését jól szemlélteti a konszolidált üzemi eredményekről szóló ábra. Ez mutatja meg ugyanis, hogy milyen a vállalatok szokásos működése. A holdingnak a tavalyi évben ez az eredménye mintegy 2 milliárd forint volt. Az alpolgármester kifejtette, 2009 után a holding tagvállalatainak kiutat kellett találni, és új, nyereséges tevékenységek után nézni. Hangsúlyozta, a keresés sikeres volt, erre több példát is említett. – Ilyen a déli ipari terület fejlesztése, ahol tavaly 303 millió forint eredményt számoltunk el – magyarázta. Hozzáfűzte, az elmúlt időszakban több multinacionális és magyar tulajdonú vállalatnak is adtak el területet a Déli Ipari Parkban. Az alpolgármester a 2020-as évvel kapcsolatban úgy fogalmazott, a pandémia miatt itt már nem lesznek olyan szépek az eredmények. – A felelős gazdálkodás azonban itt is megmutatkozik – nyomatékosította. Kiemelte, úgy sikerült a személyi jellegű kiadásokon megtakarítást elérni, hogy nem volt csoportos létszámleépítés.

Barcsa Lajos alpolgármester (balra) és Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatója | Fotó: Molnár Péter

Van mire építeni

– Összesen 1,8 milliárd forint osztalékot tudtak fizetni a leányvállalatok – hangsúlyozta Kocsik-Marossy Virág, Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. Elmondta, a konszolidált nettó árbevétel holdingszinten 26, 9 milliárd forint volt. A fizikai dolgozók, elsősorban a DKV és Gyógyfürdő Kft. alkalmazottai pedig akár 13 százalékos béremelésben is részesültek 2019-ben. – Stabil alappal rendelkezünk, amire lehet építeni, és amiből egyéb bevételi forrásokra is szert tudunk majd tenni a jövőben – utalt arra a vezérigazgató, hogy a vagyonkezelő 96,5 milliárd forintból gazdálkodik. A 2020-as jelentéssel kapcsolatban elmondta, az adózás előtti eredmény a pandémia miatt a tervezettnél 283 millió forinttal volt kevesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában