Szoboszlóval az élen

2020.06.03. 20:39

Vendégcsalogatóbbak lesznek a magánszálláshelyek

Szobánként egymillió forint a megújításra.

Fotó: Tibai Irma

A Kisfaludy-program új szakaszba lép, 60 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre ahhoz, hogy valamennyi, vidéki térségben működő, legfeljebb nyolcszobával rendelkező, meglévő magánszálláshely megújulhasson. A pályázatok június 4-étől benyújthatók – jelentette be Hajdúszoboszlón Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Harangház előtt tartott tájékoztatót | Fotó: Tibai Irma

Hajdúszoboszló az élen

A program indulását nem véletlenül a fürdővárosban megtartott sajtótájékoztatón jelentette be Horváth Péter június 3-án. Itt a legmagasabb országosan a vidéki magánszállások száma, mert a turisztikai központban a kereskedelmi szállásokkal együttesen bejelentett közel 16 ezer férőhely több mint a fele ez a kategória – ezt Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere ismertette. Hangsúlyozta, a városnak a fürdő- és más fejlesztések közepette különösen fontos, hogy a magánszálláshelyek is megújulhassanak. Ez a pályázat évtizedekre meghatározza a magánszálláshely-kínálat minőségét, növekedhet az üzemeltetők jövedelmezősége, s a szezonalitás is bővülhet. A program újaknak nem, hanem a 2019-ben is működött vendégtartóknak kedvez.

Hajdú-Bihar megyében 1496 magánszálláshely található 4 ezer 838 szobával. A programban valamennyi megújulhat. Hajdúszoboszlón ebből 1086 szálláshely jogosult 3 ezer 526 szobával, míg Debrecenben 196 magánszálláshely 510 szobája korszerűsödhet.

Tibai Irma

Borítókép: Horváth Péter vezérigazgató és Czeglédi Gyula polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában