Tündérszépek 2024

2024.03.10. 18:00

Erre figyeljünk, ha tökéletes sminket szeretnénk!

A szakember többek között azt is megosztotta a Haonnal, mit tartsunk szem előtt a sminktermékek vásárlásánál.

Kosztin Éva

Óriásit lehet nyerni a tudatosan megválasztott sminkkel

Forrás: illusztráció / MW-archív

Még tart a jelentkezés a Tündérszépek 2024-es versenyére, ahol a külső szó szerint döntő szerepet játszik. Hogyan tud ebben segítségünkre lenni egy jó smink? Erről kérdeztük Józsáné Vári Eleonóra kozmetikust, aki 35 éve van a szakmában.

A jó smink ereje abban rejlik, hogy kiemeli a viselő egyéniségét, az arcának az előnyös vonásait

– fogalmazta meg. Hozzátette, manapság ezzel egyre ritkábban lehet találkozni, mivel a közösségi médiában az influenszerek egyenfazonokat készítenek maguknak a videóikban, ugyanazokat a kiemelő, kontúrozó technikákat alkalmazzák. – Így lesznek egységarcok a nőkből. Azzal, hogy ugyanoda teszik a sötétítőt, a világosítót és a highlightert, mint ahogyan másoktól látják, olyan sminket viselnek, ami nem őket tükrözi – mutatott rá.

20210225 Miskolcfotó: Kozma István KI Észak-MagyarországErdődi Alexandra kozmetikus sminktanácsokat adott és mutatott be a Tündérszépe szépségversenyhez készülő anyaghoz.
A palettákon lévő színeket sminkmesterek válogatják össze
Forrás: illusztráció / MW-archív

Ami a tokban jól mutat, az arcon már nem biztos

Az egyéni jegyekről elmondta, mindenkinél van valami, amit nem szeret magán, például nagynak tartja az orrát, szégyelli a szeplőit, vagy esetleg bőrhibás az arca. – Amit az alany nem szeret, azt háttérbe szoktuk szorítani, és azt emeljük ki, ami előnyös. Ha valakinek pattanásos a bőre, de gyönyörű a szeme, akkor olyan színekkel dolgozunk, ami az utóbbit hangsúlyozza. Nagyon fontos tehát az is, hogy tisztában legyünk vele, milyen színtípusba tartozunk, a hideg vagy a meleg árnyalatok állnak-e jól nekünk. Ha nem megfelelő a rúzsnak vagy a pirosítónak a színe, azonnal előnytelen karaktervonalakat tesz az arcra, lekarikásodnak a szemek, a száj körül mélyül a mosolyvonal, sárgának tűnnek a fogak. Az alapozást is könnyen el lehet rontani, ha nem passzol a tónusa, meg tudja öregíteni az arcot – részletezte a színek helyes megválasztásának jelentőségét Józsáné Vári Eleonóra, aki rendszeresen tart sminkoktatásokat. Elmondta, hogy ilyenkor a résztvevőknek rendszeresen átnézik a neszeszerét, amiben sok olyan rúzs van, ami nagyon tetszett nekik szín alapján a vásárlásnál, de az első felkenés alkalmával kiderült, hogy egyáltalán nem áll jól, és nem is használják.

Húzzuk ki a rúzst a kézfejünkre, nézzük meg, a bőrön is olyan hatást kelt-e, mint a tokban, amit akár az arcunk mellé is odatehetünk, hogy lássuk, illik-e hozzánk. Azt is vegyük figyelembe, hogy egy drogériában eltérő a környezet, érdemes megnézni a kikent színt természetes fényben is

– javasolta. Megjegyezte, a szemfestékekkel kapcsolatban abban a kedvező helyzetben vagyunk, hogy sminkmesterek állítják össze a palettákat, ezeket bármilyen kombinációban használhatjuk, harmonizálni fognak egymással.

Józsáné Vári Eleonóra arról is beszélt, mire figyeljünk még sminktermékek vásárlásánál. – Lényeges szempont, hogy milyen életvitelt élünk, mennyire van időnk sminkelni, mennyire kell tartósnak lennie. Tanácsos az összetevőket is átnézni, sok lehet bennük a műanyag. A korosztály szintén meghatározó, teljesen más típusú alapozóra van szüksége egy 20 évesnek, mint egy 50 évesnek, hiszen más a bőr állaga.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában