Cenzúra

2024.05.03. 12:13

Csepeli Fidesz: Borbély Lénárd polgármester kitiltotta Orbán Viktort

Borbély Lénárd polgármester kitiltotta Orbán Viktort a közpénzen fenntartott önkormányzati lapból, a Csepeli Hírmondóból: nem jelenhetett meg a miniszterelnök ajánlása, amelyben aláírásával és egy közös fényképpel ajánlotta Dudás Zoltánt, a Fidesz–KDNP polgármester-jelöltjét és programját a csepeli választók figyelmébe – tájékoztatta a Fidesz csepeli szervezete pénteken az MTI-t.

MW

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

„Ez a tény pedig végleg hitelteleníti – a Fidesz bajtársi közösségéből már több mint egy éve végleg kipenderített – Borbély Lénárd és Ábel Attila aljas hazugságait, amikkel már évek óta becsapják, megtévesztik, megosztják a csepeli jobboldali szavazókat”, ezért nem engedték a miniszterelnöki ajánlást megjelenni a Csepeli Hírmondóban – írták a közleményben.

„Ezt a brüsszeli tempóban kimódolt cenzúrát még a kádári komcsi mutyivilág szocivá átvedlett elvtársai sem merték megcsinálni” – fogalmaztak a közleményben, megjegyezve, az is utoljára 1950-ben fordult itt elő, hogy politikus magáról nevezzen el közintézményt, ez volt a „Rákosi Mátyás Vas- és Fémművek”. Ma már ismét ott tartunk, mint az ötvenes években, Borbély Lénárd álcivil választási pártja a „Borbély Lénárd és Csapata” nevet viseli – írták. Ma ennek a világnak a visszaépítése folyik – tették hozzá.

„Brutális támadás érte a sajtószabadságot, sőt Borbélyék meggyalázták alapvető szabadságjogainkat, a vélemény-nyilvánítás, a tájékozódás és a választói jogát” – emelték ki a közleményben. Úgy fogalmaztak, hogy „adminisztratív eszközökkel akarják elhallgattatni és a politikai térből kiiktatni Magyarország miniszterelnökét és a Fidesz–KDNP polgármester-jelöltjét, azért, hogy meggátolják a csepeli választók szabad tájékozódását, az övékétől eltérő álláspont, vélemény megismerésének lehetőségét”. Ráadásul – tették hozzá – a választási időszakban, pont úgy, ahogy Amerikában Donald Trumppal vagy éppen a múlt héten Brüsszelben a jobboldali, konzervatív politikusokkal történt.

A csepeli Fidesz szerint Borbély Lénárd, ha tehetné nemcsak az újságból, de még a szavazólapokról is kitiltaná a Fideszt.

Arra is kitértek a közleményben, hogy „Borbély Lénárd pártjának csillagászati összegű kampányát, luxus módon berendezett Rákóczi úti választási irodáját, pártja teljes működési költségét és a vele szövetségben induló egyesületek politikai kampányát is többszáz-millió forint önkormányzati közpénzből fizeti”.

Ennek a fedezetét a polgármester kitartottjai, a Fideszt elárulók és az egymilliárdért megvett baloldali képviselők együtt szavazták meg neki a 2024. évi költségvetésben

– írták.

A csepeli Fidesz arra kérte a helyi jobboldali és kormánypárti szavazókat, gondolkodjanak el, ne hagyják magukat megvezetni, ne higgyék el a hazugságokat, bátran és okosan éljenek tájékozódási, véleményalkotási és szavazati jogaikkal.

„Borbély Lénárd nem nemzeti, nem keresztény és nem konzervatív, hanem kétszínű és álszent” – írta a pártszervezet. Kiemelték, hogy a választáson a Fidesz ellenében indul, egy polgárinak és civilnek álcázott párt színeiben, a helyi baloldal és a Soros-média totális támogatása mellett. Úgy fogalmaztak: „vajon miért hívják Borbély Lénárdot a csepeli Magyar Péternek?”.

„Aki Borbély Lénárdra szavaz, az Orbán Viktor, a nemzeti-keresztény-konzervatív kormány és a Fidesz bajtársi közössége ellen szavaz” – írták a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában