Gigahal Ohaton

2023.07.30. 16:08

Egymásra talált Petra és big a Hortobágyon: 225 centis, 80 kilós óriást fogott a harcsáslány – videóval

A második éjszaka jött a szerencsés kapás az ohati horgászcentrumban.

Haon.hu

Gombás Petra és az Ohaton kifogott óriásharcsa

Forrás: Facebook / Petra Catfish

Nagy vágya teljesült Ohaton a cseszneki származású Gombás Petrának, aki gigászi ragadozóhalat emelhetett ki a napokban a Hortobágy melletti horgászvízből. Az elképesztő fogásról a Veol közölt anyagot a napokban (mi a Percaverzumnál szúrtuk ki).

A nő tíz éve kezdett horgászattal foglalkozni a cikk szerint, az elfoglaltság megnyugvást, kikapcsolódást jelent neki. Először pontyozott, aztán a ragadozókra váltott. Harcsát fogni szerinte nehezebb, mert nem békés hal, élőhalas csalival kell rá pecázni, több idő kivárni, míg horogra akad, kifárasztani ugyancsak tovább tart.

A Veol azt írta, Petra egy ideje már az ország legjobb harcsáslányai közé tartozik (így nevezik egymást közt a horgászok nagy bajszú ragadozókat kifogó nőket), az ohati horgászcentrumban nemrég négy napot töltött el. 

Nagy álma beteljesülésére a második éjszakáig kellett várni, ekkor fogta ki ugyanis a 225 centiméteres, csaknem nyolcvan kilogrammos harcsát, „biget”. 

Szerinte szerencse, odafigyelés és kitartás is kellett a kapáshoz. Az óriási hal kiemelésében Zsolna Mihály és Brestyánkszki István is segített neki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában