Campus Fesztivál 2022

2022.07.22. 20:00

Újragondolt ételek, tipikus fesztiválkaják és hűsítő italok egy helyen – de vajon mennyiért?

Ha megéheznénk a Campuson, akkor nem kell megijednünk: van minden, aminek lennie kell!

Néha harapósak tudunk lenni, ha éhesek vagyunk, azonban a Campus Fesztiválon bőven akad harapnivaló, így attól nem kell tartanunk, hogy vacsora nélkül maradunk. A rendezvény második napján, csütörtökön késő délután csaptunk egy kört a fesztivál helyszínén, ugyanis kíváncsiak voltunk, milyen finomságok várják az éhesszájakat. Este 7 órához közeledve elkezdtek mozgolódni a fesztiválozók a büfék közelében. A forgatagban megpillantottunk három srácot, akik egy tipikus fesztiválkaja mellett döntöttek: retró hamburgerrel a kezükben kerestek egy padot, ahol nyugodtan elfogyaszthatják.

Ha fesztivál, akkor igenis a gyorskaják hódítsanak

– vallotta Szatmári Lionel. Úgy véli, minden kajának megvan az ideje és a helye, nem azért campusoznak az emberek, hogy töltött káposzta és húsleves elé üljenek, bár az is igaz, az utóbbit nagyon szereti. – Egyáltalán nem drágák az ételek, ugyanazokkal az árakkal találkozhatunk, mintha Debrecenben felkeresnénk a gyorséttermet – jegyezte meg a Napló érdeklődésére Tar Richárd.

Forrás: Czinege Melinda

Próbáljunk ki mindent!

Egy hamburgerért körülbelül 1500 forintot kell fizetnünk, csaknem ötféle van belőle. Kérhetjük bármilyen hússal, legyen az húspogácsa, vagy csirkemell, és persze különféle szószokkal is megbolondíthatjuk. Nem lehetetlen, hogy a megszokottnál kicsit szárazabb a zsemle, de ez a ritkább, és emiatt a legtöbben elégedettek. Persze nem mindenki elégszik meg egy hambival, sokan el sem tudják képzelni sült krumpli nélkül, amiért már hozzávetőleg 1900 forintot kell átnyújtanunk az eladónak. 

Tegnap gíroszt ettünk, az talán valamennyivel finomabb volt, de árban hasonló, és az sem mindegy, hogy hol vesszük. Többnyire helyi éttermek, büfék standjai árulnak harapnivalót, tehát azért lehet tudni, hol érdemes sorban állni

– mondta Dobozi Ádám, aki az előtte szólókhoz hasonlóan vélekedett: a sör kimondottan olcsó! És bármennyire akarnánk akadékosok lenni, ebben is maradéktalanul egyet kell értenünk, ugyanis általánosságban elmondható: egy pohár sör 600, míg egy korsó 900 forintba (nem 4 deciliter, hanem fél liter) kerül.

Csalogató illatok

Bármennyire is jó volt a fiatalemberekkel beszélgetni, nem tudtunk tovább várni, muszáj volt valami ennivalót keresnünk. Ehettünk volna grillkolbászt csaknem 1500-2000 forintért, persze nem magában, kenyérrel és roppanós kovászos uborkával. Az újragondolt ételek is nagyon jól néznek ki, magyaros egytálételekből varázsolnak gyorsételt. Először kicsit furcsának tűnhet, hogy pörkölt van a kifliben, de az első harapás után egyből megbarátkozunk a finomsággal.

Imádom, egyszerűen fenomenális! Nem vagyok egy tipikus hamburger-, gíroszrajongó, ezért örültem, amikor megláttam, mást is lehet kapni

– jegyezte meg Kriszta, aki hasonlóan 2000-2500 forintot hagyott az ételért, mint azok, akiket előtte kérdeztünk.

Nincs olcsóság, de nem is drága

Tehát hot dogból, hamburgerből, gíroszból, lángosból (sajtos-tejfölös átlagban 1400 forint) nincs hiány, amik egyáltalán nem zsebbenyúlósak, legalábbis a fesztiválozók nem panaszkodtak: de mit lehet még enni? Bizony, van még választék, sőt, azok sem maradnak éhen, akik inkább édesebbet ennének:

fánk, kalács, palacsinta és számos édesség várja azokat, akik sós helyett kicsit cukrosabbat kívánnának.

– Látszik az embereken, nagyon várták már a Campust, esznek, isznak, jól mulatnak, ahogyan azt kell nyár közepén – fogalmazott egy eladó a Naplónak.

Nyíregyházáról érkező lányokat is elcsíptünk útközben, akik sült krumplit és gíroszt lakmároztak, amikor feltettük a kérdést, mit gondolnak az itteni árakról.

Forrás: Czinege Melinda

– Az ételek nem drágák, és ami a legjobb, még finomak is – jegyezte meg Edit, akinek egy gírosz pitában volt a kezében. Megjegyezte, az italok ára kicsit elrugaszkodott, ugyanis egy gintonik koktélért fájt otthagynia kicsivel több, mint 2000 forintot. A lányokkal való beszélgetést követően érdeklődve osontunk el a standok előtt, és bizony valóban, 1200 forint átlagban a röviditalok ára, egy üdítő átlagára (fél liter) 500-600 forint.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában