nyári napforduló

2021.06.21. 17:57

Parázson táncolnak a legrövidebb éjszakán: tűzön át szerelemért, egészségért

A nyári napforduló különleges helyet foglal el a szakrális évkörben.

20191001 Szalafő Sikerült a csúcsdöntés az Őrségben – Kétszáz méteren keresztül sétált az izzó parázson Megdöntötte a parázson járás eddigi, 181 méteres Guinness rekordját Kerekes Csaba fotó: Szendi Péter szp Vas Népe

Fotó: MW-archív

Ősidők óta szent ünnep Keresztelő Szent János születésnapja, június 21. Ez az az éjszaka, ami a leghosszabb nappalt zárja le, utána elkezdenek csökkenni a napok hosszai, ezért a magyar népszokásban hatalmas tüzeket raktak, fényünnep volt, hogy misztikus hatása kitartson az emberek lelkében. Kovács-Magyar András író-természetgyógyász rengeteg szertartást tartott már, gyakran a Hortobágyon. A Napló érdeklődésére először arra emlékeztetett, hogy ezzel a dátummal éppen szemben áll december 21., azaz Jézus születésnapja: pontosan fél év különbség van a két gyermek megszületése között. Keresztelő Szent János Jézus unokatestvére volt, amikor János édesanyja várandós volt, Jézus anyja meg is látogatta őt. Együtt kérdezték meg a szellemvilágot, hogy milyen nevet adjanak, így üzent a kis jövevény, hogy a János nevet szeretné.

„Két oka volt, hogy átmentek a tűzön ezen az éjszakán: istenükért és a szerelmükért. Fizikailag szinte felfoghatatlan jelenség, amikor az 1200 Celsius-fokos parázson átsétálunk, átfutunk vagy táncolunk”

– magyarázta a gyógyító, aki több mint három évtizede szervez szertartásokat. Kovács-Magyar András beszámolt arról is, hogy amikor Szegeden tartott tűzön járást, az egyetemről lézeres hőfokmérővel érkeztek a helyszínre az akadémikusok, akik megmérték a parázs hőmérsékletét, és kijelentették: nem lehet rajta átmenni. – A mérés után több mint nyolcszáz ember kelt át a parázsszőnyegen, de az egyetem szakemberei még mindig hitetlenkedtek. Próbáltam meggyőzni őket, hogy segítek nekik végiggyalogolni, de nem vállalkoztak rá. Érdekesség, hogy tűzoltók is voltak, akik átkeltek a parázson, ők nem kételkedtek – emlékezett vissza a természetgyógyász. Úgy véli, ez a jelenség sok más esethez hasonlóan nem magyarázható meg fiziológiai szempontból, mivel a lényege a szellemi átlényegülés, átlépve a fizika minden törvényét és határát. – Megteszünk egy olyan dolgot, ami fizikailag lehetetlen, szellemileg mégis lehetséges – világított rá Kovács-Magyar András.

A gyógyulás napja is

Az elmúlt tíz évben megjelentek az éjjellátó kamerák, melyek rögzítik, hogy egy-egy ilyen szertartáson rengeteg fénygömb jelenik meg, melyekben a szakember szerint mentálszellemek utaznak. – Amikor megnyitjuk ezeket a szertartásokat, több ezer ilyen szellemlény jelenik meg, melyek segítenek az embereknek ebben a misztériumban – közölte Kovács-Magyar András. Sokan, akik valamilyen betegségben szenvednek, vagy dohányoznak, alkoholisták, narkotikumokat szednek, és nem bírnak lemondani a szenvedélyeikről, átmennek a tűzön, s ezzel hinni kezdenek a lehetetlenben.

„Ezeknek az embereknek annyira megnő az önbecsülésük, az önmagukban való hit és ezzel a lelkierejük, hogy ott, helyben megszabadulnak a szenvedélyeiktől.”

– Tapasztaltunk már olyan eseteket, amikor például a pikkelysömör, az ekcéma, a tüdőasztma és az allergia, melyektől évekig nem tudtak megszabadulni az emberek, egy tűzön járás után ezek a tünetek mégis varázslatos módon eltűntek – mondta.

Ezek a jótékony hatások a szakember tapasztalatai és az ősi hagyományok szerint szakrális szent ünnepeinken, így például június 21. körül egy-két nappal a legerősebb hatásúak, ettől távolabbi időben ugyanis nincs jelen az a kozmikus erő, melyre szükség van a szertartás hatékonyságához. A népszokás szerint ezen a napon az állatokat is áthajtják a forró parázson, tűzön vagy füstön, mert különös védelmet kapnak a szertartás által. Június 21-nek a vírushoz is köze van: a növénymag-nemesítők eddig a napig gyűjtik be a burgonyamagot, hogy egészséges, vírusmentes maradjon. Ugyanez vonatkozik az emberekre is: aki ezen a napon átfut a tűzön, egész évre jelentősebb védelmet élvez a vírusok, baktériumok és gombák veszélyeivel szemben.

Ebben az évben a szigorítások miatt nem tarthatnak tömeges szertartást a nyári napforduló alkalmából. Kovács-Magyar András arra hívta fel a figyelmet, hogy szellemi vezető nélkül ne próbáljunk meg egyénileg átkelni a parázsszőnyegen, mert súlyos égési következményei lehetnek.

Érdemes azonban ebben a szent időszakban szent helyeket felkeresnünk, és feltöltekezni a különböző szakrális helyek energiáival.

SZD

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/hajdu-bihari-naplo/bolygoinkkal-egyutt-fordulunk-at-a-csillagaszati-nyarba-5388383/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában