Gyógyulófélben

2023.09.05. 10:34

Így érzi most magát a retinaszakadáson átesett debreceni énekes

Közel két hónapja komoly szemműtétje volt Balázs „Kowalsky” Gyulának, aki jelenlegi állapotáról beszélt a Haonnak.

Nagy Emese

Balázs „Kowalsky” Gyula jelenlegi állapotáról számolt be a Haonnak

Forrás: Napló-archív

Ahogy arról már beszámoltunk, retinaleválás veszélye miatt kellett megoperálni közel két hónapja Balázs Gyula, azaz Kowa mindkét szemét. A hajdúsági kötődésű zenész erről először a Haonnak nyilatkozva beszélt. A retinaszakadást szerencsére időben észrevették nála, így megelőzték a leválást, amely a szem megvakulását okozta volna.

Szépen javulok, úgy tűnik, több műtétre nem kerül sor. A beavatkozás során lézerrel javították, valamint gázzal töltötték fel a bal szememet, ami a retina támogatására szolgál. A hegesedés azóta megtörtént, fájdalmaim nincsenek, de még mindig zavaró, ugyanis a látásom még nem a régi, de nem panaszkodom

 – fogalmazott a Haon megkeresésére. Mint elmondta, az elmúlt időszak igazán nagy kihívás volt számára, ugyanis a koncertekkel és a munkával nem álltak le. Nagyon oda kellett magára figyelnie, hiszen nem úgy mozoghatott, sportolhatott, ahogy a műtét előtt.

Készül a nagylemez

Kiemelte, 80 százalékban gyógyultnak mondhatja magát, de nem akar semmit sem elkiabálni. Szeptember végén kell visszamennie kontrollra, és bízik abban, minden rendben lesz. – Fontos számomra a sport és a jóga, azonban az egészségi állapotom miatt ezeket el kellett felejtenem egy időre, ami bevallom, nem volt könnyű. A jógát már újra elkezdtem, persze nem próbálgatom még a fejenállást, de a könnyebb (kevésbé megterhelő) nyújtások kezdenek visszatérni az életembe – fogalmazott mosollyal az arcán.

Megjegyezte, gőzerővel mennek előre, ugyanis október 31-én megjelenik az új nagylemezük, amivel rengeteg munkájuk van. – A lemezen lévő 12 dal többségét ismeri a közönség, de lesznek rajta eddig ismeretlen zeneszámok is, amiket, reméljük, a Kowalsky meg a Vega zenék kedvelői szeretni fognak – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában