HAON - PR cikk

2014.01.17. 15:13

Kiállítás három és fél hektáron

Január 29. és február 1. között ismét együtt kerül megrendezésre az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Január 29. és február 1. között ismét együtt kerül megrendezésre az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.A kiállítások iránt ismét nagy az érdeklődés, a kiállítók ezúttal megtöltötték a teljes területet, a tavalyinál is nagyobb, azaz nettó 35.000 négyzetméteren várják a látogatókat.

TELJES PIACI KÖRKÉP

A széleskörű szakmai összefogásnak köszönhetően a lehető leggazdagabb kínálatot tekinthetik meg a látogatók. A tavaly novemberben a hannoveri AGRITECHNIKA-n bemutatott újdonságok közül is több gép Magyarországon először itt mutatkozik majd be. Itt látható majd az Év Traktora is, a Claas Axion 850 univerzális traktor.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow együttes megrendezésével olyan komplex rendezvény jött létre, mely az agrárágazat hazai csúcsrendezvénye. A hazai piaci kínálat megjelenik e kiállításon a legnagyobbaktól a legkisebbekig, a gépektől az inputon át a logisztikáig. Ez a kínálati gazdagság a látogatói szám ugrásszerű növekedését is hozta, hiszen tavaly már 45.000 agrárgazdasági szakember, gazdálkodó jött el, hogy még a munkák előtt tájékozódjanak az újdonságokról, lehetőségekről.

Az AgrárgépShow keretein belül megjelenik a hazai gépforgalmazók színe-java, köztük a nagy, piacvezető cégekkel.

Az AGROmashEXPO az input-gépesítés-logisztika hármasát szem előtt tartva mindhárom tematikában egyre szélesebb választékot mutat be. Növekszik a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.

Az AGROmashEXPO-n belül a hazai gépgyártók (MEGOSZ) tagjai ismételten nagyszabású bemutató keretében vonultatják fel a hazai gépgyártás újdonságait.

TERMÉKFEJLESZTÉSI DÍJAK

A kiállításhoz kapcsolódóan ezúttal is meghirdették a szervezők az AGROmashEXPO-AgrárgépShow Nemzetközi Innovációs és Hazai termékfejlesztési Díjat, melyekre az AGROmashHEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet 2014 kiállítások valamennyi kiállítója pályázhatott az elmúlt három évben (2011-től kezdődően) kifejlesztett és Magyarországon forgalomban levő, korszerű termékkel.

Az érdeklődésre jellemző, hogy rekordszámú, 40 pályázat érkezett. A pályázatok értékelésében a hazai mezőgazdaság jeles oktatói, kutatói, gyakorlati gazdálkodói és felhasználói mellett szakújságírók is részt vettek. Döntésük alapján 14 cég kapott díjat, a díjazottak listáját lapunkban külön ismertetjük.

A Díjakat – immár hagyományosan – a kiállítás első napján, január 29-én, a megnyitó ünnepség keretében fogják ünnepélyesen átadni.

Díjazott cégek és termékeik:

INPUT KATEGÓRIA

Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ: Optimum® AQUAmax® hibridkukorica vetőmag (Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.)

Hazai Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ: NATUR MICRO talajkondicionáló (Natur Agro Hungária Kft.)

GÉPESÍTÉS KATEGÓRIA

Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ: Claas Axion 850 univerzális traktor (Axiál Kft.), Hidraulikus motorfék koncepció (Dorker Kft.)

Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ: Lamborghini Nitro középkategóriás traktor (Auditker Kft.), Horsch Pronto 6 DC szemenkénti adagolású gabonavetőgép (Axiál Kft.), Sulky X40-X50 műtrágyaszórók (Axiál Kft.), Case IH Magnum CVX traktor (Invest Kft.), Krampe Bandit 750 lehordóhevederes pótkocsi (Sióagrár Kft.)

Hazai Termékfejlesztési NAGYDÍJ: IRSA-THERM 50 faapríték tüzelésű automata kazán (Dolina Kft.)

Hazai Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ: Altherm bálatüzelésű kazán és fűtési rendszer (Altherm Kft.), Kühne NK 4000 nehézkultivátor (Kühne Zrt.)

LOGISZTIKA KATEGÓRIA

Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ: FieldNet preciziós öntözőgép távvezérlő (Magtár Kft.),

Hazai Termékfejlesztési NAGYDÍJ: Omikron OVK kameravezérlésű kultivátormozgató egység (Omikron Kft.)

SZAKMAI TÁMOGATÁS, GAZDAG PROGRAM

Az esemény rangját többek között annak is köszönheti, hogy itt jelenik meg a legtöbb hazai cég, itt mutatkozik be Magyarországon a legtöbb külföldi kiállító, és komoly szakmai támogatást tudhat maga mögött mind a Vidékfejlesztési Minisztérium, mind a szakmai szervezetek részéről. Szakmai támogatásukkal 2014-re is jelentős eseményt szervez a HUNGEXPO Zrt.

Előzetes a tervezett programból:

Január 30.

GOSZ Szántóföldi Szakmai Nap konferencia

A lengyel mezőgazdasági gépek piaca – a lengyel nagykövetség szervezésében

Mi terem a neten? 2014 – Ügyfélszerzés mérhető eszközökkel – az agroinform.hu szervezésében

V. agrármarketing és -média nap – a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében

Január 31.

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett program

A hazai mezőgépszeti kutatás-fejlesztés legújabb eredményei

A részletes program az AGROmashEXPO honlapján megtekinthető.

TÁRSKIÁLLÍTÁSOK

Társkiállításként 2014-ben is csatlakozik az AGROmashEXPO, AgrárgépShow mellé a Magyar Kert (parkok, kertek fenntartásának, művelésének gépei, eszközei) valamint a Szőlészet és Pincészet (technológiát felvonultató) szakkiállítás. A három szakterület együttes bemutatkozása a látogatók számára is kiemelkedő lehetőség, hogy egy időben, egy helyen tájékozódjanak az aktualitásokról, trendekről, újdonságokról.

NYITVA TARTÁS

A kiállítás jövőre – a széles kínálat és a megnövekedett látogatói igény miatt – hosszabb nyitva tartással várja az érdeklődőket:

2014. január 29-31. 9,00-18,00

2014. február 1. 9,00-17,00

_gde_thmrbvissv = new Image(1,1);

_gde_thmrbvissv.src= http://gdehu.hit.gemius.pl/_ +(new Date()).getTime()+ /redot.gif?id=zD3rQ.vU7.uf5AgS3LaJcGZWP50Zwgd.mzsjnT_Pfmn.07/fastid=mxtauhsflxdsntbiloxdnfttssnf/stparam=thmrbvissv ;

if (typeof(_gde_inscreen_dwell) == undefined )

_gde_inscreen_dwell={};

_gde_inscreen_dwell[ _gde_isndwl_qidifssgxu ]= http://gdehu.hit.gemius.pl/_[TIMESTAMP]/redot.gif?id=zD3rQ.vU7.uf5AgS3LaJcGZWP50Zwgd.mzsjnT_Pfmn.07/stparam=qidifssgxu ;

document.write( );

document.write( );

// ]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!