Visszatekintő

2024.01.07. 07:00

Fejlesztések földön, vízen, levegőben és ünnepi forgatag jellemezte Hajdú-Bihar vármegye negyedik negyedévét

Visszatekintőnkben 2023. utolsó három hónapjának történéseiből válogattunk.

Kosztin Éva

Elkészült a Civaqua program első üteme, megérkezett a Tisza vize Debrecenbe

Forrás: Napló-archív

Befejezték Debrecen egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító csomópontjának, a Segner térnek a nagy felületű aszfaltozását, és elkészült a 33-as főút 2x2 sávosra bővítésének második szakasza. Zöld lámpát kapott a 4-es számú főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszának négysávosítása, és a város aláírta a történelmi jelentőségű szerződést az Építési és Közlekedési Minisztériummal Debrecen keleti elkerülőjének a kivitelezéséről. Elkészült a Civaqua program első üteme, megérkezett a Tisza vize Debrecenbe, Hajdúbagoson pedig sikeresen lezárták a vízminőség-javító programot. A Debrecen Airport bővítette célállomásainak a számát: elindultak az első járatok Rómába.

A közlekedésben a jó hírek mellett tragikus balesetekről is tudósítottunk. Sápon két mozdony ütközött össze, az egyik mozdonyvezető életveszélyesen megsérült, Püspökladánynál és Görbeházánál személyautók karambolja emberéleteket követelt.

Dinamikus fejlődés Hajdú-Biharban

A betegellátásban számos beruházás megvalósult, Hajdúböszörményben új, többszintes egészségügyi központot, a debreceni Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán korszerűsített műtőt adtak át.

A vármegye gazdasági növekedésébe ismét új szereplők csatlakoztak: két világcég jelentkezett be a régióba. A Waberer’s kamionos cég előszerződést írt alá egy Debrecen ipari övezetében található, 57 ezer négyzetméter területű építési telek megvásárlására, amelyen logisztikai központ fog épülni. A világ egyik vezető könyvvizsgálati, adó- és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó vállalata, a PwC konferencián jelentette be, hogy irodát nyit a cívisvárosban.

Volt mit ünnepelni

A Debreceni Egyetem hagyományos őszi doktoravató ünnepségén 111 tudományos fokozatot szerző doktort avattak fel, a 16. Hajdú-Bihar vármegyei Prima-gálán pedig Bács Zoltánt, Battai Sugár Katinkát, Miklósvölgyi Pétert és a Kodály Filharmóniát díjazták.

Az adventi időszakban az egész térségben kigyúltak a fények, gyertyagyújtással, vásárokkal, ünnepi műsorokkal várták a karácsonyt. Az évet a Tankcsapda dupla telt házas koncerttel, a hajdúszoboszlóiak hagyományos csergetéssel és tűzijátékkal zárták.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában