Visszatekintő

2024.01.05. 07:00

Bejelentésekben és szabadtéri rendezvényekben lubickoltunk – ez történt 2023. második negyedévében

Míg több helyen az elkészült beruházásokat, mi magunkat adtuk át a tavasznak 2023 második negyedévében.

Hajnal László

A Debreceni Népi Együttes, a kárpátaljai Eszenyi Ritmus néptáncegyüttes műsora a Dósa nádor téren

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

A lezárásokkal teli évek után végre valóban önfeledt időszak kezdődött Hajdú-Biharban 2023 második negyedévében. Az április máris egy szívhez szóló látványossággal indult: Jézus jeruzsálemi bevonulását felelevenítő virágvasárnapi keresztút alkalmával Debrecen főteréről a Szent Anna-székesegyházig vonultak a megemlékezők.

Arról is beszámoltunk, hogy Debrecen önkormányzata és a Debreceni Egyetem egy monitoringrendszer elindításáról kötött együttműködési megállapodást írt alá, amely folyamatosan vizsgálja a város és környezetének földfelszín feletti és alatti vizeit, a talajt és a levegőt. Debrecen város napján a képviselő-testület ünnepi közgyűlést tartott a Kölcsey Központban, melyen elismeréseket osztottak ki a város kiválóságainak, a Déri Múzeumban pedig a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány alkotói ösztöndíjait adták át.

Jelen voltunk, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter jelképesen letette az alapkövét a dél-koreai EcoPro debreceni üzemének, valamint akkor, amikor bejelentette, hogy az Eve Power a BMW beszállítójaként a városba települ.

Végzősökkel sírtunk, gyerekekkel kacagtunk

Részt vettünk a végzősök traktoros ballagásán, gyermeknapi programokon, a Mihály-napi vásáron, valamint a Debreceni Egyetem diplomaosztó ünnepségein is, de ellátogattunk a Debrecen főterén megrendezett rendőr- és tűzoltónapra is.

Elvarázsolva érezhettük magunkat a Múzeumok Éjszakáján, és szintén a kultúra jegyében a Régészet napja alkalmából megtartott ásatás-látogatásán őseinket kutattuk, de a múlt felé fordultunk a trianoni békediktátum évfordulóján megrendezett, az összetartozást hirdető rendezvényeken.

Tragédia és megújulás

Nem csupán örömteli eseményekről számoltunk be: májusban kisiklott egy tehervonat kilenc kocsija Téglásnál, júniusban pedig mennyiségű eső zúdult Debrecenre.

Számos alkalommal számoltunk be bölcsődék, kondiparkok, aszfaltozott utak átadásáról, követtük a Civaqua-program első ütemének megvalósulását, illetve hírt adhattunk a 2021-ben kigyulladt nyíradonyi Borostyán Med-Hotel nyitóünnepségéről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában