Helyi gazdaság

2023.11.27. 09:48

Kamionos gigacég jön Debrecenbe, óriási logisztikai központot építenek

Már alá is írták az előszerződést az építési telek megvásárlásáról.

Haon.hu

Logisztikai bázist építene a Waberer's Debrecenben

Forrás: MW-archív

A Waberer’s csoporthoz tartozó KDI Property Kft. pénteken adásvételi előszerződést írt alá a Debrecen ipari övezetében található, 57 ezer négyzetméter területű építési telek megvásárlására. A telek területén a Szerződéses Logisztikai Szegmens (RCL) működését támogató, 20 ezer négyzetmétert meghaladó méretű logisztikai központ épül

– írja a Világgazdaság.

Hozzátették, a végleges adásvételi szerződés megkötése további műszaki és finanszírozási feltételekhez kötött.

A telekvásárlást és a raktár felépítését a VG cikke szerint a saját erő mellett hitelfelvételből és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásából tervezi fedezni a KDI Property Kft., amely a beruházástámogatásra vonatkozóan jogi kötőerővel nem rendelkező támogatási ajánlattal rendelkezik. Ez a kormány jóváhagyó döntése és a szerződéses feltételek teljesítése esetén lesz lehívható a vállalat számára.

Barna Zsolt, a Waberer’s elnök-vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán elmondta,

a felépítendő raktárral a Debrecen környékén épülő autóipari nagyberuházások, valamint a kapcsolódó beszállító cégek logisztikai igényeit is képesek lesznek kielégíteni, emellett a meglévő ügyfeleiket magas minőségű szolgáltatással és nagyobb hatékonysággal lesznek képesek kiszolgálni a kelet-magyarországi régióban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában