Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.23. 13:00

Nyomdakész avatóünnepség a Sóstói Múzeumfaluban

<p>Nyíregyháza-Sóstó - XIX. századi vágógép és satu is része az érdekfeszítő műhelyberendezésnek.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/nyomdakesz-avatounnepseg-a-muzeumfaluban/cn/szon-news-km_01-20080623-125836">A világ legnagyobb nyomdája <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A hétfőről keddre forduló napon a Szent Iván-éji hagyományápolás tartotta tűzben és lázban a Múzeumfalu látogatóit. Alig több mint fél nap múltán újabb jeles rendezvénynek ad otthont a sóstói létesítmény.

A technikatörténeti kiállítás-sorozat újabb epizódjaként avatják fel a kisvárosi nyomdaüzemet. A Hollandiában élő Ronald Steur felajánlásával egy XIX. századi, Amszterdamban gyártott nyomdagép éppúgy része a gyűjteménynek, mint a Görög Katolikus Püspökség ajándéka, egy szintén XIX. századi, Bécsben előállított műhelyberendezés vágógéppel és satukkal.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!