Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.24. 10:16

Marimbaművész a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában

<p>Nyíregyháza - Tömösközi László koncertezett a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában június 4-én. <dia width="900" height="700" alt="Marimbaművész a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában 2008.06.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Marimbam__369_v_sz_a_ny_regyh_zi_M_ra_Feren/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Marimbaművész a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában 2008.06.20." /></a></dia></p>

A közönség soraiban főként a Muzsika Zeneiskola tanárai, diákjai voltak, de Örökösföld lakóit is érdekelte az előadás, szép számban voltak jelen közülük is.

Igazi zenei különlegességnek lehettek tanúi, akik jelen voltak Tömösközi László ütőhangszeres művész koncertjén. Műsorában többek között Gordon Stout, Leo Ouderits, Emmanuel Séjourné és Clair Omar Musser műveket csodálhatott a nagyérdemű. Szakavatottak és műkedvelők egyaránt szájtátva figyelték, micsoda virtuozitással bír a művész, bravúrosan bánik marimbaütővel és dobverővel egyaránt. 

A rendezvény szervezője a Muzsika Zeneiskola volt, támogatói a Móra Ferenc Általános Iskola és a "Gyermekeink Zenei Neveléséért" Közhasznú Alapítvány.

Tömösközi László neve jelenleg külföldön ismerősebben cseng, mint kis hazánkban, de viharos gyorsasággal beissza magát itthon is a köztudatba. A Zeneakadémia tanáraként számos kurzust tartott  Magyarországon és külföldön is. Hangversenyeit óriási siker koronázza, köszönhető ez jellemének, muzikalitásának, hangszerkezelési technikájának egyaránt.

Júliusban a Zeneakadémia  négy kiváló művésze utazhat Pekingbe, hogy bemutassa a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet, egyikük Tömösközi László.
A Musicathlon című koncertsorozat keretében egy ezer személyes hangversenyteremben többek között  Liszt-, Bartók-, Kodály-és Dohnányi -művek hangzanak majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!