Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.17. 10:41

Búcsú a köz szolgálatától Kálmánházán

<p>Kálmánháza - A munkaidő leteltével számára gyakran nem volt vége a napnak, szabadidejéből is sokat áldozott a hivatali munka végzésére – mondta többek között a polgármester asszony Szigeti Ferencnéről. <dia width="900" height="700" alt="Búcsú a köz szolgálatától Kálmánházán 2008.06.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/B_cs__a_k_z_szolg_lat_t_l_K_lm_nh_z_n_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Búcsú a köz szolgálatától Kálmánházán 2008.06.17." /></a></dia></p>

Kis ünnepségnek adott otthont hétfő délután a kálmánházi polgármesteri hivatal. A település vezetői, az önkormányzat tagjai, a polgármesteri hivatal dolgozói, a községi intézmények vezetői és munkatársai búcsúztak el Szigeti Ferencné köztisztviselőtől nyugdíjba vonulása alkalmából. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Kerekes Edit, az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője, valamint dr. Rácz János, a regionális közigazgatási hivatal megyei kirendeltségének vezetője is.

A helyi általános iskola diákjai műsorral kedveskedtek Szigeti Ferencnének, mindenki Icusának, akit az önkormányzat nevében Nádassy András Jánosné polgármester búcsúztatott el.

Szigeti Ferencné az érettségi után a kálmánháziRákóczi MG Szövetkezetben kezdett el dolgozni, ahol képességére és az emberekkel való jó kapcsoltatartására felfigyelve személyzeti vezetőként dolgozott a szövetkezet megszűnéséig. Eztután rövid ideig Nyíregyházán helyezkedett el, majd 1992. május 15-től a kálmánházi polgármesteri hivatalban lett igazgatási ügyintéző és jegyzőhelyettes.

– Munkaviszonya alatt példát adott munkaköre iránti elkötelezettségből. Becsülettel, sokszor erőn felüli munkát végzett. A munkaidő leteltével számára gyakran nem volt vége a napnak, szabadidejéből is sokat áldozott a hivatali munka végzésére – mondta többek között a polgármester asszony. – Sok-sok este és hétvége telt a képviselő-testületi jegyzőkönyvek írásával, a rendeletek pontosításával. Köztisztviselői tudata, segítőkészsége, tapasztalata példaként áll munkatársai és a község lakossága előtt is, akiknek a megbecsülését és bizalmát egyaránt élvezte. Kedves Icus! Kívánjuk, hogy jó egészségben töltsd a megérdemelt pihenés időszakát. Teljen örömöd a szabadon választott napi tevékenységedben, s adjon boldogságot családod: gyermekeid, unokád közelsége, ragaszkodó szeretete, valamint községünk lakóinak tisztelete, hálája és megbecsülése.

A köszöntő gondolatok után dr. Kerekes Edit, a regionális közigazgatási hivatal vezetője dr. Gyenesei István önkormányzati miniszter megbízásából átadta Szigeti Ferencnének „A köz szolgálatáért érdemjel” bronz fokozatát. Mint elmondta, ez a kitüntetés nem automatikusan jár a nyugdíjba menő dolgozóknak, hanem olyan személyek kapják, akik valóban kiemelkedő munkát végeztek hosszú időn keresztül a közigazgatásban. Az állami elismerés átadása után elköszönt a szeretett és megbízható kollégától Szatlóczkiné Diszházi Katalin jegyző is. A polgármesteri hivatal dolgozói, a községi intézmények munkatársai azzal a gondolattal búcsúztak el, hogy az egykori munkatársak és a szülőfalu mindig visszavárja Szigeti Ferencnét.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!