Sport

2016.11.30. 19:12

Negyedmilliót jótékonykodtak össze a szőrös debreceni sportolók

Debrecen - Negyedmillió forintos támogatást kapott a sportolói összefogás eredményeként a Debreceni Egyetem Urológiai Klinikájának alapítványa. A „Ne Borotválkozz” hónapban a klinika igazgatója is bajuszt növesztett.

Debrecen - Negyedmillió forintos támogatást kapott a sportolói összefogás eredményeként a Debreceni Egyetem Urológiai Klinikájának alapítványa. A „Ne Borotválkozz” hónapban a klinika igazgatója is bajuszt növesztett.

A DEAC kosárlabda csapata és a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézete is csatlakozott a ,,Ne Borotválkozz Movember”-hez. A kampány egy hónapja alatt a sportolók bajuszt, szakállt növesztettek, ezzel hívták fel a figyelmet a férfiak egészségére és a prosztatarák felismerésének fontosságára. A Debreceni Sportcentrum Kft. által kezdeményezett kampányhoz csatlakozók egy havi borotválkozásra szánt pénzüket ajánlották fel az Urológiai Klinika Dr. Kelenhegyi Márton Alapítványának.

Az így összegyűlt negyedmillió forintot Becsky András, a Sportcentrum ügyvezetője szerda délelőtt adta át Flaskó Tibornak. Az Urológiai Klinika igazgatója köszönő beszédében rendkívülinek nevezte a fiatal sportolók összefogását, hiszen egy olyan betegség megelőzése és korai felismerése mellé álltak, amely alapvetően az idősebb korosztályt érinti.

- Nagy szükség van az ilyen kezdeményezésekre és az anyagi támogatásra, mert a férfiakat érintő betegségek sajnos ritkán kerülnek a figyelem középpontjába. A sportolók által felajánlott összeggel a betegek gyógyulását segíti majd az alapítvány. Olyan műszereket is tudunk majd vásárolni, melyeket a klinikán végzett laparoszkópiás prosztatarák műtéteknél használunk – tájékoztatott Flaskó Tibor, aki maga is bajuszt növesztett a figyelemfelhívó kampány idejére.

Novemberben a DEAC kosarasai is félretették a borotvát, így markáns arcszőrzettel jelentek meg az adományátadón a Főnix Csarnokban.

- A csapat nagy örömmel csatlakozott a felhíváshoz, és betartották a szabályokat, így valóban szép nagy szakállakat növesztettek a srácok. Sőt vannak, akiknek annyira megtetszett az arcszőr, hogy ezután sem borotválkoznak meg. A szurkolók ne lepődjenek meg, ha néhány játékost továbbra is szakállasan látnak a pályán – mondta Ferenczi Tamás.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő vezetőedzője bízik benne, hogy jövőre is sikeres lesz a kampány, mert már most biztos benne, hogy akkor is a jó ügy mellé állnak.

A Debreceni Sportcentrum "movemberi" összefogásához az egyetemi csapat kosarasai mellett a DSC-SI élsportolói – többek között Kazi Tamás – és a város első osztályú sportszervezetei, a DVSC labdarúgó-, a Debreceni Vízilabda Klub póló-, a Debreceni Hoki Klub jégkorong-csapata és a DVSC-TVP menedzsmentje is csatlakozott.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!