Sport

2016.04.14. 16:15

„Nincs idő a mérlegelésre”

Debrecen - A pillanat tört része alatt kell cselekednie a kapusoknak, a legtöbbször ösztönösen teszik mindezt.

Debrecen - A pillanat tört része alatt kell cselekednie a kapusoknak, a legtöbbször ösztönösen teszik mindezt.

Kiállítás és tizenegyes – így ért véget a szerdai, Ferencváros elleni Magyar Kupa-találkozó Verpecz István számára a 18. percben, s ezzel nagyjából egy időben a DVSC-TEVA továbbjutásról szőtt álmainak is annyi lett. Történt ugyanis, hogy Varga József röviden adott haza, Böde lecsapott a labdára és a tizenhatoson belülre betörő csatár és a kifutó kapus ütköztek. A büntetőből gól lett, ám ezt már Bozidar Radosevic kapta, miután Verpeczet leküldték a pályáról. A vége 3–0 lett a hazai gárdának, s a Fradi jutott be a sorozat fináléjába.

A kulcsfontosságú momentumról Erdélyi Miklós, a Debrecen kapusedzője mondta el véleményét a Naplónak.

Lehetne okoskodni

– Sok szempontból meg lehet vizsgálni a szituációt, lehet utólag okoskodni, hogy el kellett volna engedni, vagy nem Bödét, de amikor a kapuban állsz és cselekedni kell, nincs idő a mérlegelésre – fogalmazott Erdélyi. – Abban a pillanatban nem tudsz gondolkodni, csak arra koncentrálsz, hogy megakadályozd a gólt. Verpi a labdát támadta, Böde rutinosan nekiütközött, ám egy csatárnak ezt nem lehet a szemére vetni, de a kapus sem hibáztatható ezért a szituációért. Nyilván a legjobb lett volna lelopni a támadó lábáról a labdát – mondta a tréner.

Arra is kíváncsiak voltunk, mennyire nehéz hirtelen beugrania egy hálóőrnek ilyen esetben, mint tette azt szerdán este Radosevic. – Nálunk az a szokás, hogy még a kezdőcsapatba jelölt kapus előtt végigcsinálja a teljes bemelegítést a cserekapus is. Ugyanis bármi megtörténhet, lehet, hogy be kell szállni a padon ülő cerberusnak az ötödik, a huszadik vagy a hatvanadik percben. A lényeg, hogy ne álljon be teljesen „hidegen” a játékos, és ez most sem fordult elő – mondta Erdélyi Miklós.

HBN


Debrecen - A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a DVSC-TEVA a Ferencváros csapatához látogatott szerdán 18.00-tól. Az első mérkőzés 0-0-s döntetlent hozott. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Budapest, Debrecen - A Ferencváros vs. DVSC-TEVA (3-0) Magyar Kupa-elődöntő után a két edző, Thomas Doll és Kondás Elemér értékelte a látottakat.


Debrecen - Hiába küzdött becsülettel a Loki, a kiállítás és a büntető megpecsételte a debreceniek sorsát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!