Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.13. 13:04

Miért magasabb a beton?

<p>Miskolc - Lassan két hónapja nehezíti a közelekedést a Miskolc Plaza melletti útfelbontás. Mint arról már korábban beszámoltunk: a Mihő kft. csövet fektet a területen. A munkálatok lassan befejeződnek, legalábbis ezt ígérik a szakemberek.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Munkálatok a Szentpáli utcán, Miskolcon"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Munk_latok_a_Szentp_li_utc_n__Miskolcon/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Munkálatok a Szentpáli utcán, Miskolcon" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Van olyan része is a beruházásnak – a Centrum felé eső területen –, ahol már a betonozás is megtörtént. De a beton magasabbra sikerült, mint az út szintje. Miért?
Tanka Sándort, a Mihő Kft. műszaki igazgató-helyettesét a helyszínen kérdeztük: „Ez egy ideiglenes betonozás, éppen azért, hogy a forgalmat erre el lehessen terelni. A munkálatok befejeztével ezt visszamaratják, és egybe leaszfaltozzák.”
A kivitelezőnek jövő hónap 7-ig kell átadni a munkát (korábban július 15-i határidőt mondtak – a szerk.), ha ezen túllép, akkor ködbért kell fizetnie – tudtuk meg.
Miért ezt a kivitelezőt választották? Tanka Sándor szerint: ő ígérte a legalacsonyabb árat, és két héttel rövidebb határidőt, mint atöbbi pályázó.
Miért magasabb a beton az út egyes szakaszán? Ezt már Pakó Vajda Kolostól, a beruházás műszaki vezetőjétől kérdeztük. Mint mondta: „Az ideiglenes betont a forgalmat segítő lemezlaphoz mértük. Ez a későbbiekben természetesen egyszintbe kerül az úttal.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!