Sport

2014.09.19. 13:03

Bizalom nélkül lehetetlen a küldetés

Debrecen - Igor Bogdanovics szerint Pintér Attilának szövetségi kapitányként több időre lett volna szüksége.

Debrecen - Igor Bogdanovics szerint Pintér Attilának szövetségi kapitányként több időre lett volna szüksége.

A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtökön jelentette be, hogy Pintér Attilát meneszti a magyar nemzeti focicsapat éléről, s helyére az egykori hatvanegyszeres válogatott középpályást, Dárdai Pált nevezi ki a következő három Európa-bajnoki-selejtezőre.

Az NB III-ban szereplő hajdúsági csapat, a Hajdúböszörmény trénere, Igor Bogdanovics szerint nem adtak elég időt Pintérnek.

– Jómagam elég sok pozitívumot hallottam Pintérről, mint edzőről. Számos sikert könyvelt el a korábbiakban, hiszen magyar bajnok lett mind a Ferencvárossal, mind a Győri ETO-val, valamint többszörös Magyar Kupa–győztesnek is mondhatja magát. Azt le kell szögezni, nem kis feladat szövetségi kapitányként helytállni, hiszen hatalmas elvárásoknak kell megfelelni. Pintér a tétmeccseket tekintve nem kapott elég időt, illetve bizonyítási lehetőséget, hogy az általa elképzelt stratégiát átadhassa a játékosainak – véleményezte a 39 éves szakember a szövetségi kapitány menesztését.

Adjatok időt!

Amikor Bogdanovicsot a Hertha BSC-nél legendává vált egykori játékos kinevezéséről kérdeztük, a következőket felelte: – Nem hinném, hogy csodát kéne várnunk ezen a három mérkőzésen, de valószínűleg sok pozitív dolgot hoz magával a válogatottba. Úgy vélem, hiba lenne nagy nyomás alá helyezni, hiszen még szerzett elég rutint, tehát tapasztalatlan tréner – nyilatkozta Dárdairól, aki a 2012–es visszavonulását követően a német élvonalban szereplő Hertha BSC ifjúsági csapatát trenírozza.

– Idővel eldől, jó döntést hoztak-e azok az emberek, akik kinevezték a magyar válogatott élére. Biztosan nem véletlenül esett rá a választás, hisz Dárdai Pálnak fantasztikus labdarúgó-pályafutása volt Németországban, ezt követően pedig maradt az ottani klubja ifjúsági csapatánál, ahol szintén bizonyítani tudott. Az általa összeállított új szakmai stáb és a fiatalos lendület alkotta kombináció szerintem elég lesz, hogy megoldja a feladatát. De ismételten ki kell emelnem, ehhez idő és bizalom szükségeltetik – nyilatkozta lapunknak a böszörményiek vezetőedzője.

HBN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!