Sport

2013.07.08. 18:30

Varga bízott benne, hogy egyszer visszatér

Debrecen - Új edzővel, és újjáalakuló kerettel kezdte meg a felkészülést a DVSC-Fórum.

Debrecen - Új edzővel, és újjáalakuló kerettel kezdte meg a felkészülést a DVSC-Fórum.

Miután egyértelművé vált, hogy ugyan csak adminisztratív úton, de élvonalbeli együttes maradt a debreceni női kézilabdacsapat, megkezdődhetett a szebb napokat is látott egylet átalakítása.

Ennek első lépéseként Varga József személyében új vezetőedzőt neveztek ki a Loki élére. A cívisvárosiak számára nem ismeretlen Varga neve, hiszen beugróként kétszer is volt már a Debrecen szakvezetője.

– Egy debreceni kötődésű edzőnek kutya kötelessége segíteni, ha szükség van rá, visszahívtak, így jöttem – felelte Varga József, a DVSC-Fórum vezetőedzője arra a kérdésre, miért döntött úgy, hogy visszatér Debrecenbe. – Bíztam benne, hogy egyszer ismét a cívisvárosban edzősködhetem, egy helyi trénernek mindig visszahúz a szíve. Külön öröm, hogy ezúttal már a felkészülés is az én irányításom alatt zajlik majd, hiszen minden edzőnek van egy elképzelése a stratégiát illetően, és ezt már az alapozás kezdetén el kell kezdeni felépíteni ahhoz, hogy működőképes legyen – mondta a DVSC régi-új mestere, aki a játékosokra is kitért. – A keret egy részét még régről ismerem, többen vannak, akiket edzettem is korábban, illetve az újonnan igazoltak sem ismeretlenek számomra. Amennyiben az anyagi háttér biztosítva lesz, vannak olyan posztok, ahova elkél az erősítés, például két kapusunk van, ami azt jelenti, elkélne még egy – tudtuk meg az öt év után visszatérő szakvezetőtől.

Kemény felkészülés előtt

– A célunk a biztos bennmaradás, de a helyezésünk több mindentől is függ majd. Sokat számíthat, hogy a többi csapat hogyan igazol, valamint hogy milyen lesz a sorsolásunk. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ez még mindig egy fiatal csapat lesz. A felkészülést július 8-án, hétfőn kezdtük meg, az első napon két orvosi vizsgálaton vettek részt a lányok, az első egy általános felmérés volt, a másodikon pedig a teljesítményfaktorokat határozták meg. Ezen a héten napi két tréninggel készülünk, majd a harmadik héten lesz egy edzőtábor jellegű időszak, amikor megnöveljük a foglalkozások számát, illetve ekkorra iktatjuk be az első felkészülési meccsünket is. A későbbiekben meccselünk például a Békéscsabával, majd Nagybányán és Lengyelországban is részt veszünk majd egy-egy nemzetközi tornán – adott felvilágosítást az alapozásról Varga, aki szerint mindenekelőtt odaadóbb játék kell a szurkolók visszacsábításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!