Hirdetés

2021.11.26. 14:43

Folyamatos és stabil logisztikai szolgáltatások

Fotó: Trans-Sped

A Trans-Sped 1990 óta van jelen a logisztikai piacon. Nemzetközi szállítmányozó vállalkozásból az elmúlt csaknem 30 év során a logisztika különböző ágait kiszolgáló leányvállalataikkal, országos irodahálózatukkal és divízióikkal egy közel 800 főt foglalkoztató cégcsoporttá fejlődtek.

Szántó Lajos szállítmányozási igazgató | Fotó: Trans-Sped

Szántó Lajos szállítmányozási igazgató 10 éve dolgozik a cégnél. – Kezdetben a dél-alföldi divíziót vezettem. Rengeteg bővülés és fejlődés eredményeként alakultak ki a jelenlegi regionális központok, irodák és telephelyek. Szokatlan volt számomra, hogy bármikor bemehettünk a tulajdonoshoz és a vezetőkhöz, mert az előző munkahelyemen ez nem így volt. Ez a fajta bizalom teljesen áthatja a céget. Az együtt dolgozó kollektíváknál a mai napig családias a hangulat. Büszke vagyok arra, hogy olyan kollégákkal indultunk el egy szépen felépített rendszer mentén, akik szívvel-lélekkel tették a dolgukat. Több milliárdos árbevételt csak jó csapattal lehet elérni. Voltak olyan emberek, akik kiestek, de szerencsére a dolgozni akaró mag velünk maradt, és jól érzi magát nálunk. A koronavírus-járvány miatt kialakult válsághelyzet sok nehézséggel és kihívással járt. Tapasztaltunk némi bevétel-visszaesést, de az előirányzott fedezetet tudtuk hozni. A kollégák kitartó munkájának köszönhetően megtartottuk eredményeinket, és fejlődni is tudtunk. A Trans-Sped szállítmányozási részlege a gazdasági nehézségek ellenére is eredményes évet zárt – mondta.

Szántó Lajos és fia, Szántó Szabolcs | Fotó: Trans-Sped

Segítik a pálykaezdők beilleszkedését

– Több olyan kollégánk van, aki gyakornokként kezdett nálunk, majd végigjárva a ranglétra minden fokát vezető beosztásig jutott el. Úgy gondolom, aki eredményt szeretne elérni, annak lehetőséget biztosít a cég a fejlődésre. 2018-ban megalapítottuk a Trans-Sped Akadémiát, ami nem a diákoknak, hanem a tanároknak szól. Abban próbálunk segíteni, hogy a logisztika szakos pedagógusok naprakész információkkal egészíthessék ki a tananyagukat. Ennek érdekében a cégcsoport kollégái gyakorlatias, a mindennapi munkára építkező tananyagokkal támogatják az oktatók munkáját, hiszen mindig szükség van jól képzett és tájékozott szakemberekre a logisztika területén. Az akadémia lehetővé teszi, hogy az oktatók betekintsenek a vállalat működésébe. A képzés a pandémia időszakában sem maradt el, online keretek között zajlott – fejtette ki a szállítmányozási igazgató.

Az ország bármely pontján ki tudják szolgálni megrendelőiket

Szántó Szabolcs 9 éve szállítmányozási adminisztrátorként kezdett a cégnél, jelenleg Körösladányban a raktárlogisztikai részt menedzseli. – Édesapám szerint azért jó logisztikával foglalkozni, mert minden nap más és más kihívásokkal szembesül az ember. Emiatt a változatosság miatt szeretem csinálni ezt a munkát. A körösladányi régióban 25 fős csapatot irányítok. Azt vallom, hogy egy jó csapat alappillére az őszinteség. Ha bármi probléma adódik, azt inkább beszéljük meg, hiszen közösen mindent meg tudunk oldani. Ezt az alapelvet is az édesapámtól tanultam, aki a karrierem elején többször intett higgadtságra, mikor képes lettem volna fejjel a falnak menni – tette hozzá. – Amikor a céghez kerültem, nem volt logisztikai végzettségem. A Trans-Sped által lettem beiskolázva, így vált belőlem logisztikai szakember. Tulajdonképpen egy egyszerű kisember voltam, ma pedig a cégnek köszönhetően egy önálló régiót vezetek – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában