Magyarország

2012.07.24. 16:00

Megbetegedés egy balatonakali táborban - Humán calicivírus miatt betegedtek meg a gyerekek

Veszprém, 2012. július 24., kedd (MTI) - A laboratóriumi vizsgálatok eredménye szerint humán calicivírus okozta a megbetegedéseket múlt szombaton abban a balatonakali táborban, ahonnan tizenöt gyereket kellett kórházba vinni hányás és hasi panaszok miatt - mondta a Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve járványügyi osztályának vezetője kedden az MTI-nek.

Veszprém, 2012. július 24., kedd (MTI) - A laboratóriumi vizsgálatok eredménye szerint humán calicivírus okozta a megbetegedéseket múlt szombaton abban a balatonakali táborban, ahonnan tizenöt gyereket kellett kórházba vinni hányás és hasi panaszok miatt - mondta a Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve járványügyi osztályának vezetője kedden az MTI-nek.Pápai Enikő hozzátette: a vírust feltehetően egy, a Dörgicsei úti táborba már betegen érkezett gyerek "hozta magával", és megfertőzte a többieket. Az ilyen fertőzés a nyári hónapokban gyakori - mondta az osztályvezető.

A kétszáz személyes üdülőben már szombaton elvégezték a turnusváltáskor kötelező fertőtlenítést, és kézfertőtlenítőket helyeztek ki, megelőzve ezzel a calicivírus esetleges továbbterjedését. Ezek használatára a hangosbemondókon keresztül figyelmeztették is a gyerekeket - ismertette az osztályvezető.

A kórházból vasárnap minden gyereket hazaengedtek, nagy részük addig infúziós kezelésre szorult.

A megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgató vasárnap az MTI-nek azt mondta: a vizsgálatok szerint a megbetegedés forrása nem a tábori konyha. Leitold József közölte, hogy a létesítmény konyhájában mindent rendben találtak, ezért nem emeltek kifogást a következő turnus érkezése ellen sem.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!