Magyarország

2008.10.15. 11:43

Megtalálták a Monorierdőnél balesetet szenvedett vonatról ellopott kábeleket

<p>Megtalálták a rendőrök azokat a kábeleket, amelyeket a Monorierdőnél balesetet szenvedett vonatról loptak el.</p>

A tolvajokat még keresik. A múlt hétfői vonatszerencsétlenségben négyen meghaltak és csaknem harmincan megsérültek.

A Monorierdőnél történt vonatbaleset után a Ceglédi Pályaudvarra vontatták azt a személyvonatot, amely hátulról belerohant az InterCity szerelvénybe. A rendőrség kérésére a vasúttársaság biztonsági szolgálata őrizete. A baleset utáni napokban a kirendelt igazságügyi szakértők meg tudták vizsgálni a vonatot, péntek reggelre azonban kifosztották a szerelvényt. A tolvajok másfélmillió forint értékben vittek el színesfémtartalmú fűtéskábeleket.

A rendőrök ezután ellenőrizni kezdték a környék színesfém kereskedéseit és kedden este rá is találtak az ellopott kábelekre egy ceglédi családi ház udvarán. A ház tulajdonosának elmondása alapján már keresik a tolvajokat - olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A vonatszerencsétlenség múlt hét hétfőn délelőtt 10 óra 20 perckor történt: a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonatba hátulról belerohant a Ceglédről ugyancsak a fővárosba tartó személyvonat.

 A balesetben hárman a helyszínen, egy sérült pedig a Merényi Kórházban halt meg. További 26-an kórházba kerültek, közülük 7-en súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel. A baleset után Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a MÁV elnöke és vezérigazgatója is felajánlotta lemondását, ám utóbbiét Gyurcsány Ferenc nem fogadta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!