Magyarország

2008.09.27. 13:55

Dávid Ibolya: az MDF a megoldások pártja

<p>Az országnak most égetően szüksége van megoldásokra és az MDF a megoldások pártja - mondta Dávid Ibolya pártelnöki beszámolójában, a Magyar Demokrata Fórum szombati országos tisztújító gyűlésén.</p>

19 35 Továbbra is Dávid Ibolya az MDF elnöke, miután a küldöttek több mint fele bizalmat szavazott neki pártja országos tisztújító gyűlésén szombaton Budapesten. A végleges adatok szerint 310-en szavaztak, ebből 303 volt érvényes.

Dávid Ibolyára 207-en voksoltak igennel, 96-an nemmel. Megválaszották az elnökség tagjait is: ebbe a mindenkori pártelnök, frakcióvezető és választmányi elnök mellett bekerült Viniczai Tibor, Juhász Zoltán, Pettkó András, Hock Zoltán, Makay Zsolt, Olajos Péter, Kerék-Bárczy Szabolcs és Karsai Péter. Póttagnak választották Horváth István Attilát és Eötvös Mihályt.

13 55 Az országnak most égetően szüksége van megoldásokra és az MDF a megoldások pártja - mondta Dávid Ibolya pártelnöki beszámolójában, a Magyar Demokrata Fórum szombati országos tisztújító gyűlésén. Dávid Ibolya elismerte, hogy a politikai viharok miatt nem jutott elég idő a pártra, de azt ígérte, változtatnak ezen. Ennek része, hogy az MDF megújulását jelentő belső alkotmány kidolgozására kérte a megyei elnököket. Dávid Ibolya úgy vélte: a kormány javaslatai a jövő évi adótörvényekkel kapcsolatban még viccnek is rosszak. Az MDF ezért nem szavazza meg azokat. Következetesen harcol viszont továbbra is egyebek mellett a korrupció ellen és a szociális ellátórendszer igazságossá tételéért.
Dávid Ibolya beszámolóját a küldöttek többsége elfogadta, öten viszont tartózkodtak és négyen nemmel szavaztak arra, köztük Almássy Kornél. Továbbra is bizonytalan, hogy az ellenzéki pártból pénteken kizárt alelnök felszólal-e a szombati gyűlésen, ha igen, akkor ezt már csak akkor teheti meg, amikor az újságírók nem lesznek bent az ülésteremben. Dávid Ibolya beszámolója után ugyanis a rendezvény nem nyilvános. Az újságíróknak késő délutánra ígértek tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!