Magyarország

2008.03.12. 17:46

Gyurcsány: a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb csalása történik

<p>Budapest - A kormányfő szerint a népszavazással a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb csalása történik most. Gyurcsány Ferenc egy budapesti tanácskozáson beszélt erről szerdán.</p>

 Azt mondta: az ellenzék vasárnap óta azt szajkózza, hogy az egészségügy válságba kerül, ha a kormány nem avatkozik be, pedig péntek éjjelig szó sem volt arról a retorikájában, hogy a vizitdíj vagy a kórházi napidíj eltörlése válságot okozhat az ágazatban.

Ezzel szemben az MSZP álláspontja világos: szükség van a vizitdíjra, a kórházi napidíjra és a tandíjra is - tette hozzá a miniszterelnök, aki emlékeztetett, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj fizetése alól a lakosság csaknem fele mentesült.

A kormányfő hangsúlyozta: az MSZP-nek kötelessége kitartania politikája mellett, és nem szeretné, ha a véleményüket ahhoz igazítanák, hogy éppen hol van az aktuális többség. Gyurcsány Ferenc szerint még többet kell tenniük annak érdekében, hogy az emberek megértsék, miért jó a kormánypolitikája. A népszavazással nem a jövő, hanem a rossz emlékű múlt kezdődött el, és erre 2010-ig a népszavazás kezdeményezői is rá fognak jönni - vélte a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!